15 Kasım 2020 06:54
Son Güncellenme Tarihi: 16 Kasım 2020 17:44

Kağıthane’de 15 yaşındaki çocuk işçi işkenceye maruz kaldı, failler serbest

İstanbul'daki bir atölyede çalışan 15 yaşındaki bir çocuk işçi, aynı yerde çalışan Yücel B. isimli şahsın işkencesine maruz kaldı. Failler, adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Kağıthane'de bir fabrikada çalışan ve 7 yıl önce beyin ameliyatı olan 15 yaşındaki Enes Y., aynı işyerinde çalışan Yücel B.'nin (30) fiziksel şiddetine ve işkencesine maruz kaldı. Olayın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Yücel B. ile işkenceyi kahkaha atarak cep telefonu kamerasına kaydeden iş yeri sahibinin oğlu Bayram S.K. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıslar çıkarıldıkları mahkemece adli kontrolle serbest bırakıldı. Savcılık, şahısların serbest bırakılmalarına itiraz etti. İtiraz, üst mahkemece reddedildi.

SİSTEMATİK İŞKENCEYE MARUZ BIRAKILDI

Kağıthane Talatpaşa'daki bir iş yerinde önceki gün çocuk işçiye işkence edildi. 7 yıl önce 2'nci kattan düşerek ağır yaralanan ve beyin ameliyatı geçirerek hayata dönen Enes Y., 1,5 yıl önce çırak olarak işe başladığı iş yerinde çalışan Yücel B. (30) tarafından sistematik şiddette maruz bırakıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Yücel B.'nin dövdüğü Enes Y.'nin elinde ve kollarında kesik ve yanık izleri oluştu.

Önceki gün, Enes Y.'nin başına tokat atan ve çocuğu tekmeleyen Yücel B., uyguladığı şiddeti iş yeri sahibinin oğlu Bayram S.K.'ye cep telefonu ile kaydettirdi.

İş yeri sahibinin oğlu, çektiği videoyu bir arkadaşına gönderdi. Görüntü daha sonra darbedilen Enes Y.'nin amcasına ulaştı. Bunun üzerine ailesi iş yerine gelerek çocuğu oradan aldı.

Yücel B.'nin cep telefonundan, daha önce işkence yaptığı çocuğun elindeki ve kolundaki yaraları çekerek "Buralara ne oldu" demesi, Enes Y.'nin de "Sen yaktın ya Yücel abi, burayı da sen kestin" demesi üzerine "Az yapmışım" dediği video da çıktı.

GÖZALTINA ALINAN ŞAHISLAR SERBEST BIRAKILDI

Olayın ortaya çıkması üzerine Yücel B. ve Bayram S.K. gözaltına alındı, Enes Y. de ifadesi alınmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Bugün, Yücel B. ile o anları kahkaha atarak cep telefonu kamerasına kaydeden Bayram S.K. adliyeye çıkarıldı. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 2 kişi de adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

SAVCILIK SERBEST BIRAKILMALARINA İTİRAZ ETTİ, İTİRAZ REDDEDİLDİ

Şahısların adli kontrolle serbest bırakılmalarına savcılık itirazda bulundu.

Savcı tarafından İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğinin kararına yapılan itirazda, "Şüphelilerin beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan mağduru darp ederek üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların ve tutuklama nedeninin bulunduğu" belirtildi. Haklarında tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesi talep edildi.

İtirazı değerlendiren üst mahkeme olan İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği bu itirazı reddetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İtfaiyecilerin çalışma koşulları ve özlük hakları iyileştirilsin

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklu Fatma Tokmak'ın durumu kötüleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa