18 Kasım 2020 13:38

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi: 72 yaşındaki amca 480 lira ile nasıl geçinsin?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, bir emekliden aldığı mektubu paylaşarak “72 yaşındaki amca 480 lira ile nasıl geçinsin” diye sordu.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, bir emekliden aldığı mektubu paylaşarak “72 yaşındaki amca 480 lira ile nasıl geçinsin” diye sordu.

Ekonomik krizin etkilerinin her geçen gün daha ağır hissedildiğini belirten İlgezdi, “Bakın, İzmir'den bir mektup aldım; vatandaş feryat ediyor: ‘72 yaşındayım. Akciğer, kalp, tansiyon hastasıyım. Yapı kayıt belgem olmadığı için evimde su, elektrik yoktu; kredi çekmek zorunda kaldım. Banka, emekli maaşımdan her ay 1.700 lira kesiyor. Kalan 480 liraya nasıl geçineceğim? Beni bu duruma düşürenler utansın.’ Vatandaş artık yeter diyor” dedi.

İktidarın uçuyor dediği ekonominin faturasının giderek ağırlaştığını ifade eden İlgezdi, yaşanan ekonomik darboğaz nedeniyle vatandaşın "Artık yeter!" dediğini söyledi. Yoksulluğu ve açlığı reva gören, sefaleti daha da büyüten yeni bir acı reçete dayatılırsa bunun altında kalınacağını belirten İlgezdi, “Yoksulluğu yenmenin, işsizliği bitirmenin tek yolu sosyal devleti yeniden inşa etmek, bunun da ilk adımı kamu yararını gözeten halk bütçesidir. Halkını düşünmeyenlerin yeri de tarihin tozlu sayfalarıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19 aşı adayının 3. aşama klinik denemeleri 9 ülkede başlayacak

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ettikleri için yargılanan avukatlar beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa