19 Kasım 2020 07:21

Almanya, Ülkücü derneklerin faaliyetlerinin incelenmesine karar verdi

Almanya Federal Parlamentosunda aşırı sağcı-milliyetçi Ülkücü derneklerin incelenmesi kararı verildi. Karar oy çokluğuyla alındı.

Almanya Parlamento binası | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Almanya Federal Meclisi, Ülkücü derneklerin ve Avrupa Türk İslam Birliği faaliyetlerinin incelenmesi için verilen önerge teklifini oy çokluğuyla kabul etti.

Fransa’nın 4 Kasım’da Ülkücü derneklerin faaliyetlerini durdurma kararının ardından, Almanya’da da  benzer bir karar alındı. Hükümeti oluşturan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefet partileri Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) tarafından ortaklaşa hazırlanan, Ülkücü dernekler için verilen 6 maddelik önergeyi çarşamba günü federal mecliste görüşerek karara bağladı. Karar doğrultusunda Ülkücü topluluklar ve ATİB’in faaliyetleri hükümet tarafından takip edilecek.

6 maddelik önerge şöyle:

  1. Avrupa ve uluslararası ortaklarımızla yapılacak işbirliğiyle Ülkücü hareketin güç kazanması engellenmeli.
  2. Ülkücü hareketine bağlı derneklerin, özellikle Almanya’da izlenmesi ve hukuk devleti prensipleri çerçevesinde mücadele edilmeli.
  3. Anayasal değerlere, insan onuruna ve halkların kardeşliğine aykırı hareket eden Ülkücü hareket derneklerinin yasaklanması için incelemeler başlatılmalı.
  4. Federal düzeydeki “Demokratie leben!/Demokrasiyi yaşama” programı ve Politik Eğitim Merkezi ve Federal Anayasayı Koruma örgütü tarafından Ülkücü hareketin hedefleri ve metotları hakkında bilgilendirme yapılmalı.
  5. Bütün yasal imkanlar kullanılarak Ülkücü hareketin internette yaptığı ajitasyon engellenmeli.
  6. Avrupa, Almanya ve Türkiye’de Bozkurtlar tarafından tehdit edilen tehdit edilen, takibata uğrayan kişilere en iyi şekilde destek verilmeli.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avustralya askerlerinin Afganistan’da 39 sivili öldürdüğü ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

AKP’li il meclis üyeleri HES’e ‘evet’ deyince 200 AKP’li istifa açıklaması yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa