21 Kasım 2020 14:52

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Rektörlüğünden sağlık çalışanlarına kınama cezası

Ek ödeme ve yaşanan sorunlara ilişkin Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi sağlık emekçilerinin yaptığı eylemlere ilişkin Rektörlükten kınama cezası geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Koronavirüs pandemisi sürecinde yaşanan sorunlar, ek ödemelere ilişkin adaletsizlikler, döner sermaye kesintileri, idari izinler gibi konularda çeşitli hak arama mücadelesinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi çalışanlarına, hastane bahçesinde yapılan eylemler sonrası açılan soruşturmaların ardından Rektörlük kınama cezalarını tebliğ etmeye başladı. Rektörlük tarafından disiplin soruşturması ile sağlık emekçilerine gönderilen sarı zarflara ilişkin tepkiler yükselmiş, yapılan bu uygulamaya itiraz edilmişti.

“SAĞLIK EMEKÇİLERİNE ÖDÜL YERİNE CEZA”

Kınama cezalarına tepkili olan sağlık emekçileri ise hakları için mücadeleye devam edecek. “Pandemide hakkını arayan sağlık emekçilerine ödül yerine ceza” diyerek cezalara tepki gösteren Genel Sağlık-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Tarık Doğan, “Hem sağlık çalışanına hakkını vermeyeceksiniz hem bunun sebeplerini açıklamayacaksınız, hem sağlık çalışanları işlerini aksatmasın diyecek hem de hakkının aramanın yolunu görüşmeyerek bir sonraki adıma taşımalarına sebep olacaksınız. Bu kaosu oluşturan sizsiniz. Sonra da mesai saatinde yerinizde yoktunuz ve pandemi vardı mesafeye uymadınız bahanesiyle sağlık emekçisini cezalandıracaksınız” dedi.

“HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Partili milletvekilleri ile Balçova Belediyesi’nin önünde yaptığınız karşı eylem mesai saati dışında mıydı? Mesafe kurallarına uydunuz mu?', Siz sağlık emekçilerine 5 dakika yapacağınız açıklamadan kaçınıp yarım saat belediyenin önünde açıklama yapmanızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Soruşturmaları açtınız peki savunmaları hiç mi okumadınız? O gün izinli olan sendika temsilcisine bile mesai saatinde yerinde bulunmadınız' diye yazı göndermenize rağmen bu durumu savunmasında belirten temsilciye ceza verdiniz. Bu çelişkiyi nasıl açıklıyorsunuz?” diye soran Doğan, yasal yollara başvuracaklarını belirterek, hakları için mücadele edeceklerinin vurgusunu yaptı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam