21 Kasım 2020 15:08

İstanbul Üniversitesi öğrencileri yeni sınav sistemine karşı kampanya başlatıyor

İstanbul Üniversitesi öğrencileri online sınav sistemindeki sorunlara dair sosyal medyada #iümağduretme etiketiyle ile kampanya yürütecek. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Üniversitesi öğrencileri sınav sistemine dair açıklamalarının ardından “Mağdur edilmek istemiyoruz” diyerek bir sosyal medya kampanyası başlattılar.

Kampanya öncesinde WhatsApp üzerinden okulun kararına ve mevcut sorunlarına dair tartışma yürüten öğrenciler, sosyal medya kampanyası yürütme kararı aldı. Temel olarak tartışmaların ekseninde fırsat eşitsizliğinin getirdiği mağduriyetler yer aldı. İstanbul Üniversitesi öğrencileri 21 Kasım saat 21.05’te okul yönetimine seslerini duyurmak için #iümağduretme tagı ile Twitter’da kampanya yürütecek. 

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ

Öğrenciler tarafından yapılan açıklama şöyle oldu:

"İstanbul Üniversitesi Yönetimi tarafından yakın zamanda yeni sınav sistemine ilişkin kural ve ilkeler yönetmeliği yayınlandı. Fakat bu yönetmelik biz öğrenciler açısında çeşitli olumsuzluklar doğurmaktadır. Bu kılavuza göre; öğrenciler sınav esnasında çözülen ya da boş bırakılan sorulara geri dönemeyecek, bağlantı kopukluğu durumunda kaybolan süre sınavın toplam süresine iade edilmeyecektir. Ayrıca rektörlüğün aldığı karar; akademisyenlerin tercihine göre sınavın herhangi bir yöntemle (ödev/proje, açık uçlu ve çoktan seçmeli) yapılabileceği üzerineyken, edebiyat fakültesi dekanlığı sınavların sadece açık uçlu ya da çoktan seçmeli online sınav olması yönünde akademisyenlere baskı kuruyor. Bu maddeler pandeminin de yükü ile birlikte biz öğrenciler üstündeki stresi arttırmaktadır. Edebiyat fakültesi dekanlığından rektörlüğün kararına uymasını ve akademisyenler üzerindeki baskıyı kaldırmalarını talep ediyoruz. Ayrıca rektörlükten de sınav esnasında geçilen sorulara geri dönülebilmesini, bağlantı kopması durumunda kaybolan sürenin sınava ilave edilmesini talep ediyoruz. Bu süreç hiçbir öğrencinin mağdur olmayacağı şekilde yürütülmeli ve öğrencilerin yeterli teknik ekipmana sahip olmama koşulları gözetilmelidir. Ayrıca eğitim-öğretimin geneli açısından okul yönetimi tarafından yürütülen bilgilendirme sürecinin şeffaflıkla sağlanmasını, yönetimin daha fazla sorumluluk almasını ve eğitim-öğretim sürecinde alınacak herhangi bir kararda öncelikle öğrencilere danışılmasını da talep ediyoruz." (İstanbul/EVRENSEL)

Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

Enternasyonalizme adanmış bir ömür: Raul Marco

SONRAKİ HABER

Kovid-19 testi pozitif çıkan Alper Taş tedbir amaçlı hastaneye yatırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa