22 Kasım 2020 09:32

Mektup: Göstermelik önlemler sınavlara hazırlanan gençleri yine vurdu

Eğitimin tekrar uzaktan olması sınava hazırlanan gençlerin tepkisine neden oldu. Avcılar'da üniversite sınavına tekrar hazırlanan ve dershaneye giden Ece anlattı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Avcılar'dan dershane öğrencisi Ece

Geçtiğimiz sene kocaman kafa karışıklığıyla karşı karşıyaydık. Çalıştığımız dersler sınavda nasıl önümüze gelecek kaygısı bir yana eve kapanarak tüm ev ahalisi ve kalabalıkla yetersiz materyallerle sınavlara hazırlanıyorduk. Moralimizin düşmesi ve tüm yetersizlikler bir çoğumuzun sınav sonuçlarını etkiledi. Sınava tekrar hazırlanmanın verdiği tedirginlikle bu sene artık olacak diye derslere başladık. Dershanelere yine para verdik. Eğitimde fırsat eşitliğinin olmaması bizi dersanelere yüklü paralar harcayarak sınav rekabetine yetişmemize zorluyor. Tüm bunlar bir yana pandemi koşulları öne sürülerek tekrar eğitimin uzaktan olmasına karar verildi, dersaneler de buna tabi tutuldu. Dershaneye verdiğimiz ücret, uzaktan eğitime geçilmesiyle bir değişiklik de göstermedi.

Sizce Zoom programıyla ders işlemekle yüz yüze ders işlemek aynı mı? Biz o parayı hocalar sorularımızı çözsün ve daha nitelikli eğitim alalım diye vermiyoruz maalesef. Hepimizin ailesi, hele ekonominin bu kadar kötüye gitmesiyle zar zor bu paraları ödüyor. Biz 4 kardeşiz herkes online eğitime geçti ve evde tek bilgisayar var. Küçücük telefonlardan nasıl anlayacağız dersleri? Kardeşlerimin küçük telefonları bile yok. Bir de diğer soru şu ki görmediğimiz konular sınavda sorulacak mı? Tüm arkadaşlar bu meseleye çok tepkili.

Bir yandan hepimiz Twitter’da “DYK ve kurslar açık kalsın” etiketi eylemine katıldık belki görülür de sesimizi duyan olur diye. Hal böyleyken morallerimiz yine düştü. Sadece göstermelik tedbirlerle göz boyamaya çalışıyorlar, asıl alınması gereken tedbirler alınmıyor. Biz gençlerin geleceği düşünülmuyor.

Elbette bunların karşısında susmayacağız. Nitelikli eğitimin hakkımız olduğunun farkında olarak, dayanışarak sorunlarımızı çözmek için bir arada duracağız.

ÖNCEKİ HABER

Emine Şenyaşar: Ailemi öldürenler bir kişi miydi?

SONRAKİ HABER

Râz: Ana felsefemiz folk müzik yapmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa