22 Kasım 2020 11:58

EMEP Altınordu İlçe Başkanı Kaya: Esnafa ve işçilere maddi destek gerekiyor

Emek Partisi (EMEP) Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, pandemi önlemi olarak açıklanan kararların esnafı ve işçiyi vurduğunu, iktidarın sermaye gruplarını koruduğunu belirtti.

Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirten Emek Partisi (EMEP) Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “İş yapma olanağı ortadan kalkan esnaf ve işçiler cezalandırılıyor” dedi.

Sokağa çıkma yasağının yetersiz olduğunu vurgulayan Yusuf Kaya, “İktidar, sağlık örgütlerinin ve halk sağlığı uzmanlarının 'kapanma' uyarılarını dikkate almıyor, sözde önlemler alıyor. Bu önlemlerle salgını önlemenin olanağı yok. Cumartesi, pazar günleri sokağa çıkılmaması gereken saatlerde çıkma izni var. İktidar göstermelik önlemlerle yetiniyor, halkın sağlığı önemsenmiyor” dedi.

"ESNAF VE İŞÇİ MAĞDUR"

Özellikle küçük esnafın mağdur edildiğini belirten Kaya, “Çay ocağı, kafe, lokanta vb. işyerleri açık ama oturmak yasak. Bu işyerlerinin iş yapma olanağı yok. Bu bilindiği halde esnafa ve buralarda çalışan işçilere maddi destek konuşulmuyor. Bu durumda küçük esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacak, işçiler işsiz kalacak. İktidarın görevi esnafı ve işçileri mağdur etmemektir. Ancak iktidar patronlara, büyük sermaye gruplarına destek olurken küçük esnafı ve işçileri görmüyor” diyerek tepki gösterdi.

 "TALEPLER DİLLENDİRİLMELİ"

AKP iktidarının halkın gereksinimlerini görmezden geldiğini vurgulayan Kaya, “AKP İktidarı kimden yana olduğunu belli etti. Ancak, sorunu yaşayan esnaf ve işçiler de taleplerini dillendirerek seslerini yükseltmelidir. Esnaf odaları, sendikalar iktidarı zorlamalıdır. Destek olunmazsa esnaf iflas eder, işçiler işsiz kalır. Salgına yönelik uygulanan politikalar iktidarın niteliğini de ortaya çıkardı. Artık eşitlikçi, demokratik bir yönetim biçimi için birlikte verilecek mücadele önemli. Tek adam, tek parti yönetiminin sonuçlarını yaşıyoruz. Artık bıçak kemiği de delip geçecek. AKP iktidarı halkı değil sermaye gruplarını koruyor" ifadelerini kullandı. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uzaktan eğitim yine, yeniden eski sorunlarla başlıyor

SONRAKİ HABER

MEB'den uzaktan eğitime 'Cuma namazı' ayarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa