23 Kasım 2020 12:05

Bakan Koca turkuaz tabloyu yalanladı, "Vefat sayımız yüzde 1'in altında" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin hastalara oranının yüzde 1'in altında olduğunu söyledi ancak turkuaz tablodaki verilere göre bu oran yüzde 2,76.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca | Fotoğraf: Aytuğ Can Sencar/AA

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını verilerine dair yaptığı açıklamada Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin hastalara oranının yüzde 1'in altında olduğunu söyledi ancak turkuaz tablodaki verilere göre bu oranın yüzde 2,76 olduğu görülüyor.

HaberTürk Yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Altaylı'nın turkuaz tabloda açıklanan verilerin değişitirilmesi ile ilgili sorduğu soruya Bakan Koca, "Fatih Bey, zaten bakınca neyin ne olduğu görülüyor. Oranlar belli. Bu tür açıklama aslında benim Bakanlığımın da aleyhine. Çünkü hasta sayısına oranla ağır hasta ve vefat çok fazla görünüyor ve sanki biz tedavide başarısızmışız gibi bir sonuç çıkıyor. Oysa böyle bir şey yok. Bakın vefat sayımız yüzde 1’in altında aslında” yanıtını verdi.

BAKANIN AÇIKLAMASINA GÖRE HASTA SAYISI EN AZ 1,2 MİLYON

Sağlık Bakanı Koca "Vefat sayımız yüzde 1'in altında" derken turkuaz tablodaki veriler Koca'yı yalanlıyor.

En son açıklanan 22 Kasım 2020 tarihli turkuaz tabloda hasta sayısı 446 bin 822, vefat sayısı ise 12 bin 358 olarak belirtildi. Bu verilere göre Bakan Koca'nın söylediğinin aksine vefat sayısının hasta sayısına oranı %2,7.

Ancak Bakan'ın söylediği gibi vefat sayısının hasta sayısına oranı %1'in altında ise hasta sayısının en az 1 milyon 200 bin olması gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

15 yaşındaki çocuk işçiye işkence eden faillerin tutuklanması talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

Kağıthane’de atölyede 15 yaşındaki çocuğu darbeden iki şüpheli tutuksuz yargılanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa