25 Kasım 2020 02:05

İşçi olmak dışında seçeneğimiz yok

Anadolu liselerindeki arkadaşlarımız evlerinde güvenli bir şekilde oturup ders çalışırken, bizim risk altında staj yerlerine gitmemizi anlamıyorum.

Fotoğraf: Pxfuel

Paylaş
Atakan
Ankara Dikmen Meslek Lisesi

Son zamanlarda Covid-19 virüsünün artmasından dolayı alınan karar neticesinde birçok şeye kısıtlama getirildi. Fakat Meslek liselerindeki 12. sınıf arkadaşlarımızın stajları hakkında bir kısıtlama getirilmedi. Ben de bu konuyu okulumdaki pek çok arkadaşlarımla konuştuğumda duyduğum cevaplar alınan bu kararın gerçekten yanlış olduğunu kanıtlar nitelikteydi. Zaten biz meslek liselilere işçi olmak dışında seçenek bırakmıyorlar ve bizleri bugünün ucuz işçisi olarak gördüklerini biliyoruz. Pandemide çalıştırmaları,maske, dezenfektan gibi birçok şeyi bize ürettirmeleri de bunu kanıtlıyor.

Bir arkadaşımız: “Covid-19 virüsünün bence hafife almak yerine tam tersi daha fazla önlem almamız gerekiyor. Staj yerlerimize giderken kimimiz otobüs, kimimiz metro kullanıyor. Ve staj yerimizdede olmak üzere insanlarla yakın temasta olduğumuz için çok fazla risk altındayız. Benim taşıyıcı bir birey olmadığımın garantisini almadan eve gitmem sadece benim değil ailemin de hayatını etkiler. Evde iki kronik rahatsızlığı olan yakınım var. Bu alınan karar beni gerçekten çok korkutuyor ve alınan kararın yanlış olduğunu düşünüyorum” diyor.

“TEDBİR ALIYORMUŞ GİBİ GÖSTERMEK AMA ALMAMAK”

Diğer bir arkadaşımız Mustafa’nın cevabı ise: “Bu alınan karar mantık dışı. Madem salgınla mücadele edip hasta sayımızı azaltmak istiyorlar belirli saatler arasında gezmeye ve dolaşmaya izin vermek yerine belli bir süre tamamen yasak koymaları gerekiyor. Çünkü bu salgının bulaşması için ne belli bir zaman var nede belli bir gün.Böyle kararlarla salgın sayımızın olduğu yerde sayacağına hatta azalmak yerine tam tersine artacağını düşünüyorum. Anadolu liselerindeki arkadaşlarımız evlerinde güvenli bir şekilde oturup ders çalışırken, bizim risk altında staj yerlerine gitmemiz hiç etik bir düşünce biçimi değil.

Sizin de okuduğunuz gibi alınan bu kararın gerçekten de yanlış bir karar olduğunu anladık. Ben de birazcık kendi fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Kendi açımdan arkadaşlarımın düşüncelerine tamamen katılıyorum. Bir başka arkadaşımın dediği gibi: “Resmen tedbir alıyormuş gibi göstermek ama almamak.”Benim de ailemde iki kronik rahatsızlığı bulunan yakınım var. Ve ben her ne kadar dikkat etsem de alınmayan önlemler beni çok korkutuyor.

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de kültür sanat emekçileri ve esnaf taleplerini Tunç Soyer’e iletti

SONRAKİ HABER

Eğitimde eşitlik yoksa dayanışma var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa