25 Kasım 2020 01:46

Tıp öğrencilerinin sesi duyulsun!

Dekanlığa mail yolladık dikkate alınmadı, sosyal medyadan gündeme girmeye çalıştık, giremedik. Sesimizin duyulmasını istiyoruz.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

 

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri olarak okulumuzda yaşadığımız soruna dairsesimizi duyurmak için bir arkadaşım vesilesiyle yazmak istedim. Okulumuzda uygulanan eğitim ve sınav sisteminde değişiklik yapıldı. Ders konularının işlenme sürelerimiz neredeyse yarı yarıya azaltılıp sıkıştırıldı, sınav süresinin yetersiz olması, pratik derslerin ertelenmesinden mağduruz. En başından şaka sanmıştık biz. Her şey bu kadar sıkıştırılamaz sanıyorduk. Mağduriyetimizi okulumuzun dekanlığına dile getirmemize rağmen herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bu düzenleme sonrası üniversite öğrencileri olarak sosyal medya üzerinden taleplerimizi duyurmak için “#gazitipmagdur” hashtagiyle kampanya başlattık. Ardından okul dekanıyla toplantı olacağı söylendi, fakat yapılan toplantıda dekan bulunmamış. Bizi geçiştirdiler, sesimizi kimse duymak istemiyor. Öğrenciler olarak hazırladığımız metinde yaşadıklarımız şu şekilde özetleniyor:

“• Pandemiden önce pratiklerle beraber tüm yıl boyunca anlatılan ders kurullarının teorikleri, pandemi dönemi düzenlemesiyle bir güz dönemine sıkıştırıldı.

• Hâlihazırda zor olan ders kurullarının süreleri yarı yarıya azaldı, hatta bazı 8 haftalık ders kurullarının 3 haftaya düşmesiyle derslerden aldığımız verim de aynı oranda düştü.

• Yoğunlaştırılmış olarak gördüğümüz bütün teorik derslerin sınavlarına her iki yarıyılda da girmemiz isteniyor. Bahar döneminde ise her komitenin pratik derslerinin işlenmesi ve hemen ardından pratik ve ikinci teorik sınavlarının yüz yüze yapılması için okula çağrılmamız planlanıyor.

• Aynı konuları iki defa çalışacağız ama bize tanınan süre yine yetersiz olduğu için pekiştiremeden sadece sınav odaklı çalışmış olacağız.

• Yukarıda bahsedilen sıkıntılar sadece preklinik öğrencilerinde değil stajyer doktor arkadaşlarımızda da mevcuttur. Buna ek olarak sınav süreleri de yetersiz kalmaktadır, bu sürenin de uzatılmasını talep ediyoruz.

• Artan vaka sayılarını da hesaba katarsak bahar dönemi bahar dönemi okul açılmaz ise bütün bu sıkıntıları boşa çekmiş olacağız.”

Gazi Tıp öğrencileri olarak sistemde değişikliğe gidilip daha verimli ve öğretici olan eski komite sistemimize dönülmesini ve normal sürelerin verilmesini talep ediyoruz. Dekanlığa mail yolladık dikkate alınmadı,sosyal medyadan gündeme girmeye çalıştık, giremedik. Sesimizin duyulmasını istiyoruz.

 

ÖNCEKİ HABER

Kadına şiddete sanatla “dur” demek

SONRAKİ HABER

Sistemde yapılan değişiklikler öğrenciyi zorluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa