25 Kasım 2020 01:56

Ekonomik krizden büyük düşler

Sanata, kendi ilgi alanlarına dönük en ufak bir çalışma yapmak isteyen gençlerin çarptığı bir duvar var, ekonomik durum. Birlikte olmak ise bu duvarı yıkacak güç. 

Paylaş

 

Eray
Ankara

Merhaba, ben küçük dünyamda büyük hayallere imkânsız denilmesine rağmen adım atmış kişi Eray. Neden böyle söylediğimi biliyor musunuz? Ankara'nın Mamak ilçesinde oturuyorum. Ekonomik durumu iyi olan bir ailemin olduğunu söyleyemem. Genç olmama rağmen hayatım maddi imkânların olmamasından dolayı zorluklarla geçti. Ortaokula geçtiğimden beri yazları akranlarım tatillerde, kafelerde eğlenebilirken benim öyle bir şansım yoktu. Harçlığımı çıkarabilmek için çalışmam gerekiyordu, en azından hayallerime ulaşabilmek, gelecekte kendime daha güzel bir hayat sunabilmek için çok çalışmam gerekiyordu.

SENELER GEÇTİ…

Böylelikle geçti seneler ve şuan 12. sınıf lise öğrencisiyim. Geçen sene rap müzikle tanıştım ve bu işteki yeteneğimi fark ettim. Bu işi para, şan, şöhret hiçbiri için değil; gerçekten yapmaktan mutlu olduğum için yapıyorum fakat her şey yine para, para ve para! Cep telefonumdan aldığım kayıtlar ve programların deneme sürümleri ile elimden gelen en iyisini yapmaya çalışıyorum, peki nereye kadar?

PARA TEK İKTİDAR OLMUŞ DURUMDA

Hayalimde hep bir stüdyo kurmak oldu, güzel bir mikrofon kulaklık ve kendi altyapılarımı yapabileceğim ekipmanlar. Gelir düzeyimiz pek iyi değil ve ekonomimiz. Dolayısıyla bu hayalime ulaşmam pek mümkün görünmüyor. Yurtdışında bir arkadaşım birkaç hafta çalışıp orta düzey bir mikrofon alabiliyorken ben inşaatta ağır işlerde aylarca çalışarak alt seviye bir mikrofon dahi alamıyorum. Neden bu işi gerçekten sevdiği için yapan gençlerin elinden tutulmuyor destek olunmuyor? Günümüz piyasasından konuşmak gerekirse rap müzikte bir yerlere gelebilmek için öncelikle güzel bir altyapı, sonrasında kaliteli bir stüdyo ve ardından paraya kıyılmış bir klip çekilmesi gerekiyor, yeterli midir? Hayır. Peki yetenekli gençler sadece parası olmadığı için bir çiçek misali güneşi göremeden solacaklar mı? Neden gençlere ışık tutulmuyor? Rap müzik aslında protesto müziğidir yani kişinin, halkın çektiği sıkıntıları dile getirdiği bir tarzdır ve bizim bunları dile getiremeyecek kadar kısıtlı imkânlarımızın olması gerçekten çok acı. İsteriz ki bize bir yol gösterilsin, yolumuza ışık tutulsun. Bu hayalimizin gerçekleşmesi için birlik olmamız gerekir, tek başımıza ne kadar bağırırsak bağıralım sesimiz duyulmaz, sadece olduğumuz yerde kendimizi hırpalamış oluruz.

 

ÖNCEKİ HABER

Sistemde yapılan değişiklikler öğrenciyi zorluyor

SONRAKİ HABER

Eşitsizliğe karşı çözüm dayanışmada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa