24 Kasım 2020 23:00
/
Güncelleme: 23:44

Diyoruz ki “eğitime bütçe”

Parasız, bilimsel ve demokratik bir eğitim talebi bütün gençlik kesimleri içerisinde en acil ihtiyaçlardan birisi konumunda.

Diyoruz ki “eğitime bütçe”

Fotoğraf: Pixabay

Gül Fidan AVGÖRÜR

Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi/Tuzla

Ülkemizde Mart ayında yayılmaya başlayan salgın eğitimi de fazlasıyla etkiledi. Öyle ki bu süreç eğitimde olan eşitsizliği daha da arttırdı ve gözler önüne serdi. Sosyoekonomik durumu iyi olmayan düşük gelirli ailelerin çocukları eğitime kolaylıkla ulaşamadı ve hala da ulaşamıyor. Örneğin köylerde ne internet ne de yeteri kadar teknolojik alet var ve bu aletlerin fiyatı ise ülkemizde değerinin çok üstünde bir paraya satılıyor. Bunlara ulaştığımızı varsayarsak bile uzaktan eğitimde alınan verim okuldaki gibi olmuyor. Bu yüzden doğru tedbirler alınıp güvenliğimiz sağlandıktan sonra okulların açılması gerektiğini düşünüyorum. Açılmasa bile tüm öğrencilerin uzaktan eğitim için ihtiyaçları adil bir şekilde karşılanmalı. Hâlbuki hükümetin vergi adı altında halkı sömürdüğü paralar bu öğrencilerin eğitimi için kullanılsaydı şu anda diğer kardeşlerimiz de eğitime kolayca erişebiliyor olacaktı. Peki, hükümet hiçbir şey yapmıyor mu? Tabii ki yapıyor. Hayırseverlerin verdiği tabletleri öğrencilere ulaştırıyor. Yani halktan alıp halka veriyor. E o zaman bizim eğitim için verdiğimiz vergiler eğitim için kullanılmıyorsa hükümetin ne anlamı kalıyor? Unutmayın ki "Halkını tüketen devletlerin kendi de tükenir."  Bizler sadece öğrenci değiliz; aynı zamanda bu ülkenin gelecekte cumhurbaşkanı, bakanı, mimarı, öğretmeni, avukatı ve daha nicesiyiz. Ve bizler silahlanma için, çeşitli dini vakıflar için, rant sağlamak için kullanılan gereksiz bütçenin eğitimde ve sağlıkta ulaşılabilirlik için kullanılmasını istiyoruz. Savaşa değil eğitime bütçe diyoruz.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
21 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et