DEÜ Hastanesi Başhekimliği mutfak ve çay ocağını kapatma kararı aldı
DEÜ Hastanesi Başhekimliğinin çalışanlarına yaptığı duyuruda tüm mutfak ve çay ocaklarının kapatılması kararı yer aldı. Sağlık çalışanları karara tepki gösterdi.
Fotoğraf: DHA
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekimliği, tüm mutfak ve çay ocaklarının kapatılması kararı aldığını duyurdu. Sağlık çalışanları Başhekimliğin bu kararına tepki gösterdi.
DEÜ Hastanesi Başhekimliğinin koronavirüs tedbirleri gerekçesiyle aldığı kararda, "Kovid-19 pandemisi nedeniyle virüs yayılımını önlemek ve çalışanlarımızı korumak için, hastanemizde ortak alan olarak kullanılan tüm mutfak ve çay ocaklarının kapatılması ve buralarda bulunan masa ve sandalyelerin kaldırılması, kullanılmaması hususunda gereği rica ederim" ifadelerine yer verildi.
Karara tepki gösteren sağlık çalışanları, "Toplu taşıma kullanarak hastaneye gelmek zorunda kalan, güvenli servis ve yeterli dinlenme olanağı sağlanmayan, kronik hastalıklarına rağmen çalışmaya devam eden sağlık emekçileri sadece çay kahve içerken mi hastalanıyor?" dedi.
"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ BİRBİRİNE BULAŞTIRDIĞINA İNANIYORLAR"
Hastanede çalışan sağlık emekçilerinden biri, "Pandemi sürecinin başından beri en fazla hak gasbına uğrayan, korunmayan ve her bulaş durumunda suçlanan kesim sağlık emekçileri oldu. O zaman yemekhane de kapanacak mı? Hatta tuvaletleri de kapatsınlar, ortak tuvalet kullanmayalım" dedi.
Bir başka sağlık emekçisi, "Toplu taşıma kullanarak hastaneye gelmek zorunda kalan, güvenli servis ve yeterli dinlenme olanağı sağlanmayan, kronik hastalıklarına rağmen çalışmaya devam eden sağlık emekçileri sadece çay, kahve içerken mi hastalanıyor?" diyerek tepki gösterdi.
Yöneticilerin, virüsün hastalardan bulaştığına inatla inanmadıklarını söyleyen sağlık çalışanı, "Bizim hastalığı birbirimize bulaştırdığımızı düşünüyorlar. Kimse hastanın 'ağzının içine giriyorsunuz, ondan bulaşmış olabilir' diye düşünmüyor. Oysa mesai saatlerinin düzenlenmesi, sağlık durumları uygun olmayanların idari izinli sayılması, güvenli servisler sağlanarak toplu taşımanın önüne geçilmesi gibi önlemlerle sağlık çalışanları korunabilir" diye konuştu.
"BU UYGULAMA MOBBİNGDİR"
Hasta sayısında ciddi bir eşiğe gelindikten sonra bugün itibariyle polikliniklerin azaltılamasına karar verildiğini söyleyen sağlıkçılar, "Tüm hocalar randevuları kapattı, poliklinikler neredeyse rutini durdurdu, büro personelleri esnek çalışıyor ama çalışmak zorunda olanlar ne olacak? Yani pek çok sözleşmeli tekniker hemşire esnek çalışmaya geçemiyor. Çalışma şartları gerçekten sağlık emekçisinin kendisini korumasına uygun değilken çok kısa zaman dilimlerinde dinlenmek zorunda olan sağlık emekçisinin oturması için yerleştirilen sandalyelerin kaldırılıp çay molası vermesinin engellenmesi ciddi bir mobbingdir" dedi. (İzmir/EVRENSEL)