27 Kasım 2020 13:34

HDP Milletvekili Garo Paylan: Asgari ücret vergiden muaf 4 bin lira olmalı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, asgari ücretin vergiden muaf tutularak net 4 bin lira olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, asgari ücret görüşmelerinin başlayacağını hatırlatarak belirlenecek tutarın vergiden muaf net 4 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, yakın zamanda başlayacak asgari ücret görüşmelerine dair konuştu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, ataması yapılmayan öğretmenler ve gençlerin KYK borçlarının silinmesi gibi çok sayıda konuda verdikleri önergelerin kabul edilmediğine dikkat çeken Paylan, "Halkın dertlerinden kopuk bir iktidarla karşı karşıyayız" dedi.

Asgari ücret tartışmalarının yakın zamanda gündeme geleceğini ve Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplanacağını hatırlatan Paylan, asgari ücretin vergiden muaf net 4 bin lira tutarında olması gerektiğini söyledi.

"BORSA İSTANBUL HARAÇ MEZAT SATILIYOR"

Türkiye ile Katar arasında imzalanan anlaşmalara da değinen Paylan, şöyle konuştu: Dün önemli bir gelişme oldu. Baktık Saray'da iki cumhurbaşkanı oturmuş. Birisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğeri Katar Cumhurbaşkanı. Yanlarında bakanlar oturuyor. Ne yapıyorlar? Türkiye'nin bir varlığının satışını yapıyorlar. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unun Katarlılara satışının anlaşması imzalandı. Türkiye, pek çok varlığını sattı ve bu iktidar çarçur etti. Şimdi sıra geldi evdeki gümüşlere ve yastık altındaki altınlara. Kasayı, Merkez Bankası kaynaklarını tükettiler, ülkenin pek çok varlığını satıp tükettiler, şimdi evdeki gümüşleri satıyorlar. Borsa İstanbul değerli bir varlık ve kamunun elinde kalması gerekiyor. Katarlılar şu anda Borsa İstanbul'u da maalesef haraç mezat bir şekilde alıyorlar. Türkiye'nin özelleştirmelere değil kamulaştırmalara ihtiyacı var.

ÖNCEKİ HABER

BES İzmir Şubesi: OHAL Komisyonu suç işlemektedir

SONRAKİ HABER

İzmir Hakimi Orhan Gazi Ertekin: Reform söylemi kısa zamanda kısa devre yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa