27 Kasım 2020 15:50

Fındıklı Belediyesine "Kazım Koyuncu" ve "Atatürk" soruşturması

İçişleri Bakanlığı, millet bahçesine "100. Yıl Atatürk Parkı", millet kıraathanesine "Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi" isimlerini veren Fındıklı Belediyesi hakkında soruşturma başlattı.

Ekran görüntüsü Fındıklı Belediyesinin Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Rize Fındıklı Belediyesinin Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve meclis üyeleri hakkında İçişleri Bakanlığı, millet bahçesine "100. Yıl Atatürk Parkı", millet kıraathanesine "Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi" isimlerinin verilmesi nedeniyle soruşturma başlattı.

Fındıklı Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda millet bahçesi ve millet kıraathanesinin geçmiş dönem İller Bankası kredisiyle yapıldığı ve geri ödemenin 2032’ye kadar süreciği hatırlatıldı.

İsimlerin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 aylık kamuoyu yoklamasının ardından Temmuz 2019 Meclis kararıyla değiştirildiği anımsatılan açıklamada, Kaymakamlık tarafından “kamu yararı görmediği” gerekçesiyle değişikliğin reddedildiği belirtildi.

Konunun yargıya taşındığı aktarılan açıklamada yargının "Atatürk" ve "Kazım Koyuncu" isimlerinin ayrı incelenmesi gerektiğini bildirmesi üzerine Ağustos 2019 Meclis toplantısında ayrı ayrı oylama yapıldığı ve 8 CHP üyesinin kabulü, 3 AKP üyesinin reddiyle tekrar karar alındığı hatırlatıldı.

Konuya ilişkin Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'nun “Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Fındıklı halkının üstünde bir irade yoktur” açıklaması da anımsatılan açıklamada "Aradan geçen 1 yılın ardından ön soruşturma için İçişleri Bakanlığı müfettişleri incelemeye gelmişti. Bugün Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimize soruşturma başlatıldığı kararı tebliğ edildi" denildi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Okul öncesinde milli eğitim müdürlüklerince uzaktan eğitime geçme kararı alınabilecek

SONRAKİ HABER

Avrupa'nın Gündemi | Almanya, Akdeniz’i militarize ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa