29 Kasım 2020 09:44

AKP'li Şanlıurfa Belediyesi, Demet Akalın ve Alişan için korona yasağını deldi

AKP'li Şanlıurfa Belediyesi, Demet Akalın ve Alişan için restoranlara getirilen müşteri kabul etme yasağını deldi. Akalın, kendilerine kurulan şaşaalı sofrayı sosyal medyada paylaştı.

Ekran görüntüleri, Demet Akalın'ın Instagram hesabından paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Demet Akalın ve Alişan için Türkiye genelinde restoranlara getirilen müşteri kabul etme yasağını deldi.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre Urfa’nın Eyyübiye ilçesine giden şarkıcı Demet Akalın ve Alişan için Şanlıurfa Belediyesine ait Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesisleri’ndeki restoran açıldı. Kurulan şaşaalı sofrayı Demet Akalın sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşılan videoda, restoranda maske ve mesafe kurallarına da uyulmadan kalabalık şekilde yemek yendiği görüldü.

Eyyübiye Belediyesinin eski meclis üyesi Bilal Tekatlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Esnafa günah belediyeye mübah mısın? Valim @Abdullah_Erin47 restaurant ve lokantalar sadece paket servisi olacaktı. Kamu kurumları, hükümetimizin aldığı kararları çiğniyor ise vatandaş ne yapsın. Gereğini yapmanız dileği ile” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE YAŞANANLARI SAVUNDU, "HUKUKİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ" DEDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı yazılı açıklama ile kendisini savundu ve "Kasıtlı manipülasyonlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" dedi.

Açıklamada "Sanatçı Demet Akalın ve Alişan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 'Karahantepe' açıklamasından sonra STAR TV adına Şanlıurfa'ya gelerek Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Karahantepe gibi tarihi mekanlarımızı tanıtmak, Şanlıurfa'nın benzersiz gastronomisine dikkat çekmek istemişlerdir. Sanatçılar, halka açık olmayan bir mekanda maske, mesafe ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde misafir edilmişlerdir. Benzer programlar, her gün hemen tüm televizyon kanallarında bu şekilde yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Akalın ve Alişan'ın ağırlandığı belediye tesisinin yalnızca paket servisiyle hizmet verdiği savunularak, şehrin tanıtımından ötürü Demet Akalın ve Alişan'a teşekkür edildi.

Açıklamada, ayrıca "Bu konuda yapılan kasıtlı manipülasyonlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen seçimlerinde Emek Hareketi adaylıktan çekildi

SONRAKİ HABER

Bozkırda yeşertilen çamlar altın için kökleniyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa