30 Kasım 2020 13:33

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü "asgari ücret anketi" başlattı

EMEP Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu, "Partimiz işçi ve emekçilere reva görülen sefalet zamlarını değil, insanca yaşayacak bir ücret verilmesi için işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyor" dedi.

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü "asgari ücret anketi" başlattı

Fotoğraf: Evrensel

2021 yılı için geçerli olacak asgari ücret görüşmeleri 4 Aralık günü başlıyor. Asgari ücret ne kadar olacak ve nasıl belirlenecek tartışmasının yaşandığı bu süreçte Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, "Asgari Ücret Anketi" başlattı. Fabrika ve işyerlerinde, işçiler arasında yapılacak anket, ayrıca elektronik ortamda da işçi ve emekçilerle buluşacak.

Salgın ve ekonomik kriz koşullarında yeniden belirlenecek asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu. İşçi ve emekçilerin yaşamlarını maddi düzeyde etkileyen asgari ücrete dair Emek Partisi Kayseri İl Örgütü, “İnsanca yaşanacak bir asgari ücret” diyerek anket başlattı.

"İNSANCA YAŞANACAK BİR ÜCRET İÇİN MÜCADELE EDELİM"

Asgari ücret anketine katılım çağrısı yapan EMEP Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu, "Patron sınıfı, işçileri en az ücretle çalıştırmak ister. İşçinin çalışma süresini uzatmak ve çalıştığı süre içindeki iş yoğunluğunu artırmak ister. Kayseri’deki fabrikalarda tam olarak bu durum uygulanıyor. Aşırı kâr hırsı ile işçiler canı çıkana kadar çalıştırıyor. Salgın ile giderek derinleşen krizin faturası pandemi sürecinde işçi sınıfı ve emekçilere kesiliyor. Patronların vergi borçlarını silen hükümet, patronlarla kol kola hareket ederken işçi ve emekçilere acı reçeteyi gösteriyor. Asgari ücretlinin alım gücü giderek düşüyor. Partimiz işçi ve emekçilere reva görülen sefalet zamlarını değil, insanca yaşayacak bir ücret verilmesi için işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyor" ifadelerini kullandı.

Ankette, "Asgari ücreti kim belirlemelidir?", "Asgari ücret yeterli buluyor musunuz?", "Asgari ücret kaç lira olmalıdır?" sorularına işçiler cevap verecek. Anketin sonuçları 25 Aralık günü, Emek Partisi Kayseri İl Örgütü tarafından kamuoyuna duyurulacak. (Kayseri/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et