01 Aralık 2020 11:08

Yazar Fatih Yaşlı'nın kitaplarını satışa sunmayan Trendyol özür diledi

Yazar Fatih Yaşlı'nın kitaplarını siyasi içerikli olduğu gerekçesiyle satışa sunmayı reddeden Trendyol, "Maksadını aşan bir değerlendirme oldu. Hatamızı düzelttik" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: @fatih_yasli'nın Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

Trendyol, akademisyen yazar Fatih Yaşlı'nın kitaplarını siyasi içerikli olduğu gerekçesiyle satışa sunmamasıyla ilgili "Maksadını aşan bir değerlendirme oldu. Hatamızı düzelttik ve kitaplar satışa sunuldu. Sayın Fatih Yaşlı ve kamuoyundan özür dileriz" açıklaması yaptı.

"SİYASİ İÇERİKLİ ÜRÜN SATIŞI YAPMAMAKTAYIZ"

Gazete Duvar'dan Anıl Mert Özsoy'un haberine göre dijital pazarlama şirketi Trendyol, akademisyen-yazar Fatih Yaşlı'nın kaleme aldığı, Yordam Kitap tarafından yayımlanan "Antikomünizm, Ülkücü Hareket, Türkeş-Türkiye ve Soğuk Savaş", "Türkçü Faşizmden 'Türk-İslam Ülküsü'ne", "AKP, Cemaat, Sünni-Ulus- Yeni Türkiye Üzerine Tezler" kitaplarını satışa çıkarmama kararı aldı.

Yordam Kitap'ın resmi temsilciliğini yapan Sakin Kitap, ürün satışı için Trendyol şirketi ile iletişime geçti. Trendyol, Fatih Yaşlı'nın beş kitabından üçünü "siyasi" olduğu gerekçesiyle satışa açmayı reddetti. Sakin Kitap, kendilerine gelen ret kararında "Siyasi içerikli ürün satışı yapmamaktayız. Bu sebepten ürünü yayına açamıyoruz" ifadelerinin yer aldığını belirtti.

"ASIL SUÇ KİTABA VURULAN DARBEDİR"

Yaşananların bir sansür ve çifte standart olduğunu belirten Sakin Kitap yöneticisi Çağrı Öner, "Her yerde satışı yapılabilen, Kültür Bakanlığı onaylı kitapları yasaklamanın suç olduğunu düşünüyoruz. Asıl suç kitaba vurulan darbedir. Okurların ya da müşterilerin tercihlerini kısıtlamak üzücüdür" dedi.

YAŞLI: ORTADA ÇİFTE STANDART VAR

Yazar Fatih Yaşlı konuyla ilgili, "Siteye bakıldığında başka politik kitaplar görülmektedir. Ortada çifte standart var. Bu kitaplar akademik çalışmalardır. Bu sansür ve çifte standardın kabul edilmemesi gerekir" ifadelerini kullandı. 

TRENDYOL: ÖZÜR DİLERİZ

Trendyol, konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Maksadını aşan bir değerlendirme oldu. Hatamızı düzelttik ve kitaplar satışa sunuldu. Sayın Fatih Yaşlı ve kamuoyundan özür dileriz" denildi. (HABER MERKEZİ).  

 

ÖNCEKİ HABER

Sokağa çıkma kısıtlaması gazeteler için mücbir sebep sayılacak

SONRAKİ HABER

"Araçla evden alınan hastamız 7 saat sonra hastaneye yatırıldı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa