01 Aralık 2020 11:23

Simfer'de üretim yoğunluğu "iş kazası" getirdi

Simfer fabrikasında fırın üretimi yapıldığı esnada bir kadın işçinin kolu gövde bükme makinesine sıkıştı. Evrensel'e konuşan işçiler "Üretim yoğunluğu, fazla mesailer iş kazası getiriyor" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Simfer’de "iş kazası" yaşandı. Fırın üretimi yapıldığı esnada bir kadın işçinin kolu gövde bükme makinesine sıkıştı.

Çalışma arkadaşları, kadın işçinin sedye ile götürüldüğünü ve sağlık durumuna ilişkin fabrika yetkililerinden bilgi alamadıklarını aktardı.

Evrensel'e konuşan işçiler, “Üretim yoğunluğu, fazla mesailer iş kazası getiriyor” dedi.

"ENDİŞELİYİZ"

Bir Simfer işçisi, “Kadın işçinin kolu makineye gözümüzün önünde sıkıştı. Müdahale ettik. Makineler eski, bakımsız diyoruz, ciddiye alan olmuyor. İş kazası sonrası o makineyi kaldırıp denetleme olur diye yeni makine koydular. Birinin başına bir şey gelmeden koymak akıllarına gelmiyor mu? Bugün işçinin kolu sıkıştı, yarın başka birine daha büyük bir şey olacak diye endişeleniyoruz” dedi.

"İŞÇİLERİ KORUYUN"

Başka bir Simfer işçisi ise “Salgın sürecinde yoğun bir tempoyla üretim sürüyor. Aldığımız ücretler yetmediği için sürekli mesailere kalıyoruz. Stresten, yorgunluktan, dinlenemediğimizden oluyor. Biz mesaiye kalmadan iyi bir ücret istiyoruz. Bakın işte tedbirler bizi yine kapsamadı. Hafta içi tempolu şekilde çalışıyoruz. Bu ülke de virüs bitmez. İşçileri koruyun” diye konuştu.

EMEP KAYSERİ: KAZADA İHMALİ OLANLARDAN İŞÇİLER HESAP SORMALIDIR

Konuya ilişkin açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü, “Salgın sürecinin başından bu yana fabrika ve işyerlerinde zorunlu iş kolları dışında üretim devam etmesin dedik. 21 gün tam kapanma sağlanmadan sorunların çözülmeyeceğini her fırsatta ifade ettik. Simfer’de yaşanan iş kazası kapitalistlerin aşır kâr hırsı isteği yüzünden yaşanmıştır. Yoğun üretim temposu işçilere kazalar getiriyor. Simfer işçileri kendi iç denetimlerini kurmalı, yeni iş kazaları yaşanmaması için ihmali olan sorumluları hesap vermeye çağırmalıdır” ifadelerini kullandı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İş Güvenliği Uzmanı Bedri Tekin: Önlem almayanlar sorumluluğu atıyor

SONRAKİ HABER

Önlemlerde kapsam dışı tutulan işçiler: Kârları canımızdan önemli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa