01 Aralık 2020 11:43

Adana'da kaçan genci vuran polise yanlışlıkla vurmuş gibi ceza verildi

Sağlık kontrolü sırasında kaçan genci vuran polise taksirle öldürme suçundan 1 yıl 8 ay ceza verildi. Avukat Sevil Aracı, "Yakalamak adına öldürmek kabul edilemez" dedi.

Avukat Sevil Aracı | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da hakkındaki tutuklama kararının ardından gözaltına alınıp sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada kaçtığı iddia edilen 23 yaşındaki Serkan Ünal’ı vuran polis ‘Kurşun sekti’ denilerek taksirle öldürme suçundan 1 yıl 8 ay ceza aldı. Cezası ertelenen Polis Memuru M.U. cezaevine girmeyecek. Kararı değerlendiren Müşteki Avukatı Sevil Aracı, “Polisin silahını kullanmasına dahi gerek yokken bir gencin öldürülmesinde yanlışlıkla olmuş gibi ceza verilmesi kabul edilemez. İtirazımızı yaptık” dedi.

“DAHA ÖNCE BERAAT KARARI VERİLMİŞTİ”

2016’da gerçekleşen olayda hakkında verilen adli kontrol tedbirini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklama kararı verilen 23 yaşındaki Serkan Ünal, sağlık kontrolü için götürüldüğü Adana Devlet Hastanesinden kaçmaya çalıştığı ve “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla polis kurşunu ile sırtından vuruldu. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada kanunlara uygun şekilde ateş ettiği savunularak sanık polise beraat kararı verilmiş, yapılan itiraz üzerine Yargıtay beraat kararını bozmuştu. Bozma kararının ardından olası kasıtla öldürme suçundan açılan davada mahkeme verdiği kararda Ünal’ın arkasından ateş eden sanık Polis M.U’ya hedef gözeterek ateş etmediği gerekçesi ile taksirle öldürme suçundan ceza verdi. Geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada mahkeme heyeti 2 yıl verdiği cezada iyi hal indirimine giderek cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü ve cezayı erteledi.

“YAKALAMAK ADINA ÖLDÜRÜLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Müşteki Avukatı Sevil Aracı, bu tür olaylarda cezasızlık pratiğinin devam ettiğini belirterek kararı temyiz ettiklerini ifade etti. Tanık ifadelerinden de anlaşıldığı üzere polislerle birlikte hastane güvenlik görevlilerinin de Ünal’ı yakalamak için harekete geçtiğini ifade eden Aracı, “Serkan Ünal hastane bahçesini terk etmemiş bile. Telsizle güvenlik görevlileri haberdar edilmiş ve ‘Durdurun, yakalayın’ diye söylenmiş. 4 polis ve güvenlik görevlileri var. Ayrıca 3’üncü kişilere zarar verecek durumda olmadığı dosyada da belirtiliyor. Kaçsa dahi her şekilde daha sonra yakalanması mümkün. Bu pozisyondaki birinin yakalanmak adına öldürülmesi asla kabul edilemez. Polisin silahını kullanmasına dahi gerek yokken bir gencin öldürülmesinin karşılığı yanlışlıkla öldürülmüş gibi, yani bir trafik kazası gibi ceza verilmesi kabul edilemez” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Bakan Koca'dan Kovid-19 aşısı açıklaması: Aralık ve ocak ayında başlamak istiyoruz

SONRAKİ HABER

Avrupa İlaç Ajansına Kovid-19 aşı onayı için ikinci başvuru yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa