3 Aralık 2020 17:28
/
Güncelleme: 10 Aralık 2020 15:18

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin kararı: Osman Kavala hemen serbest bırakılmalı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetlemekle yükümlü olan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AİHM kararı ve iki kez tahliye, bir kez beraat etmesine rağmen hakkında yeni bir dava açılarak cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala'nın hemen serbest bırakılması gerektiğine yönelik bir karar aldı. Bakanlar Komitesi'nin ihlal kararına uyulmaması durumunda yaptırım hakkı bulunuyor.

T24'te yer alan habere göre Bakanlar Komitesi, bugün Osman Kavala'nın Aralık 2019'da AİHM'in aldığı ihlal kararı ve Komitenin önceki tarihli taleplerine rağmen tutukluluğunun ısrarla sürdürülmesi üzerine Türkiye'ye karşı bir 'ara karar' aldı.

Kararda, "Başvurucunun Ekim 2017’den bu yana özgürlüğünden mahrum olmasından derin bir endişe duyuyoruz" denilirken, Türkiye'den Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması ve Anayasa Mahkemesi'ndeki (AYM) başvurusunun hızla sonuçlandırılması için gerekli adımların atılması talep edildi.

1130 gündür tutuklu olan Osman Kavala, "15 Temmuz soruşturması" nedeniyle 18 Aralık'ta hâkim karşısına çıkacak.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et