06 Aralık 2020 23:31

Farplas işçisi: Biz ölümle burun buruna çalıştık, ödülü evinde uyuyan patron aldı

“Sağlığın önemi vurgulanıyor ya bu sıralar. Şirketimizde beyaz yakalılar özel sağlık sigortası kapsamında. Uzun bir zamandır bu böyle, kimse bizim sesimizi duymadı.”

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

Farplas’tan bir işçi
Gebze

Dur demenin tek yolu örgütlenmektir, bilinçlenmektir. Dünyanın sayılı şirketleri arasında olan Farplas şirketinde çalışıyorum. Salgın başladığında üretim devam etti. 12 saat çalışıyoruz, pazarlar dahil fazla mesaiye kalmayan arkadaşlara tutanaklar işaret ediliyor. Oysa geçenlerde ödül verilmişti Farplas şirketine Hyundai yönetiminden, ‘en iyi yan sanayi tedarikçisi’ olduğu için! Bu ödülü alan kişi evinde uyurken, biz işçiler çocuğumuzu, eşimizi, geleceğimizi bırakıp salgına rağmen çalıştık. Şirket hedeflerine doğru ilerledi. Tek gerçek patronlar için ilerlemek! İlerleten kesim yani işçiler değersiz olarak görülüyor, mavi yaka diye gruplandırdıkları kesim.

Yönetim bilsin ki, mavi olmadan beyaz bulut olmaz! Beyaz da mavinin içinde. Sağlığın önemi vurgulanıyor ya bu sıralar. Şirketimizde beyaz yakalılar özel sağlık sigortası kapsamında. Uzun bir zamandır bu böyle, kimse bizim sesimizi duymadı. Bu salgın inşallah yönetime gökyüzünde mavi ve beyaz diye bir ayrımcılığın olmadığını gösterir de bize de özel sağlık sigortası yapılır. Tabii gönül ister ki herkes sağlığa istediğinde ulaşabilsin de özel sağlık sigortası diye bir şey olmasın.

Bu haksızlıklara elbette birlikte, sıkı bir yumruk olarak cevap verebiliriz. Bir oyluk canları var ve fabrikamızda bir araya gelerek kendimize yol haritası çizmeliyiz. İşçi olarak, baba olarak buna mecburuz ki çocuklarımız iyi koşullarda yaşayabilsinler...

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da beton kalıbın altında kalan 3 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Emekçilerin tenceresi kaynamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa