07 Aralık 2020 12:04

Muğla Fethiye’de kadın cinayeti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kendisinden haber alınamayan 25 yaşındaki Selvan Acar, evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Reklam

Fethiye’de haber alınamayan Selvan Acar adlı kadın, evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Anadolu Ajansının aktardığına göre Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Selvan Acar'a ulaşamayan komşuları, Pazaryeri Mahallesi'ndeki evine geldi. Kapının açılmaması üzerine açık olan pencereden içeri giren yakınları, Selvan Acar'ı hareketsiz yatarken buldu. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, 2 çocuğu olan genç kadının bıçaklanarak yaşamını yitirdiğini belirledi.

Olay yerindeki incelemenin ardından genç kadının cenazesi, Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis, fail olarak eski eş Tanju Acar'nın yakalanması için çalışma başlattı. 32 yaşındaki Tanju Acar’ın genç kadına daha önce de birçok kez şiddet uyguladığı, bu nedenle de mahkeme tarafından kendisine uzaklaştırma verildiği öğrenildi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR"

Muğla ve Fethiyeli kadın örgütleri yaptıkları açıklamalarla kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin son bulmasını, davanın takipçisi olacaklarını, katillerin gereken cezayı almasını sağlamaya çalışacaklarını belirterek İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istediler.

Selvan Acar’ın cenazesinin salı günü öğle saatlerinde Yaka Mahallesi Turba Mezarlığı'na defnedileceği belirtildi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam