8 Aralık 2020 16:07
/
Güncelleme: 9 Aralık 2020 13:39

6 bin işçinin çalıştığı Akkuyu Nükleer Santral şantiyesinde koronavirüs tedbiri yok

CHP'li Ali Öztunç, Akkuyu Nükleer Santral şantiyesine ait 2 farklı görüntü paylaştı, "6 bin işçinin çalıştığı şantiyede ne sosyal mesafe var ne de Kovid tedbiri" diyerek tepki gösterdi.

6 bin işçinin çalıştığı Akkuyu Nükleer Santral şantiyesinde koronavirüs tedbiri yok

Ekran görüntüsü, Ali Öztunç'un Twitter hesabından alınmıştır

Mersin Akkuyu Nükleer Santral şantiyesinde çalışan işçiler koronavirüs tedbirleri hiçe sayılarak çalıştırılıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, kişisel sosyal medya hesabından Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santral şantiyesinde çalışan işçilerin genel durumunu anlatan 2 video paylaştı. Koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artış olan bu süreçte yayınlanan görüntüler işçiler için pandemi önlemlerinin alınmadığını gözler önüne serdi.Görüntüler iki farklı yemekhaneye ait. İşçilerin yemekhanesinde korona tedbirleri hiçe sayılırken, yönetici pozisyonunda olan çalışanların olduğu yemekhanede ise fiziki mesafeye uyularak yemek yedikleri görülüyor.

“YAZIKLAR OLSUN”

Öztunç, bu görüntülere dair sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı: "Bu görüntü de aynı santralin yönetici kadrosunun yemekhanesi… İşçilere alt alta üst üste yemeği layık gören şirket, yöneticilerine ise sosyal mesafeye uyarak yemek yediriyor. Yönetici insan ama işçi insan değil sanki. Yazıklar olsun. Mersin Akkuyu Nükleer santrali şantiyesinde işçilerin yemekhanesinden bir görüntü. 6 bin işçinin çalıştığı şantiyede ne sosyal mesafe var ne de Kovid tedbiri. Yan yana yolda yürüyen iki kişiye ceza kesen AKP hükümeti bu görüntülere ise sessiz kalır." (HABER MERKEZİ)

Kovid-19 - Koronavirüs salgınında son durum

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sömürge madenciliği felaketinin yıl dönümünde İliç: Toprak zehirli, halk işsiz

Sömürge madenciliği felaketinin yıl dönümünde İliç: Toprak zehirli, halk işsiz

İliç siyanür faciasının üzerinden 1 yıl geçti. Hava, toprak ve su zehirlendi; 9 işçi can verdi. Daha fazla altın için kuralsız çalışmanın önünü açanlar aklandı. Halk zehirlenmiş doğa ve işsizlikle baş başa. Facianın ana sorumlularından uluslararası maden tekeli SSR, hisse senedi değerlerinin yükselmesiyle felaket öncesine geri döndü. İliç’teki altın için de “iş birliği içinde olduğu iktidarla” pazarlıkta.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Grevdeki Çelikaslan Tekstil patronunun kardeşi: "Benim zenginliğimi Allah verdi."

Evrensel'i Takip Et