İngiltere Kovid-19 aşısını denedi, Sağlık Bakanı canlı yayında ağlayınca tepki çekti
İngiltere'de ilk Kovid-19 aşısı denemesi yapılırken, Sağlık Bakanı Matt Hancock'un katıldığı canlı yayında ağlaması samimi bulunmadı.

Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

İngiltere, Kovid-19 aşısının kullanımını onaylayan ilk ülke oldu

İngiltere, Pfizer BioNTech'in Kovid-19 aşısının yaygın kullanımına başladı

Sağlık Bakanı Koca, BioNTech'ten 25 milyon doz aşı geleceğini açıkladı

Hangi ülke, hangi Kovid-19 aşısından ne kadar aldı, ne zaman ve kimlere uygulayacak?
Dünyada ilk kez İngiltere'de yaygın kullanımına onay verilen, BioNTech'in ve Pfizer'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı ilk kez Coventry kentindeki bir üniversite hastanesinde 90 yaşındaki bir kadına yapıldı. Aşı denemesi yapılırken, Sağlık Bakanı Matt Hancock katıldığı canlı yayında ağlaması samimi bulunmadı.
Kuzey İrlanda'da yaşayan 90 yaşındaki Margaret Keenan, Pfizer/BioNTech aşısını yaptıran ilk kişi olurken, 81 yaşındaki William Shakespeare isimli bir erkek de aşının uygulandığı ikinci kişi oldu.
Fotoğraf: Jacob King/PA/POOL/EPA | AA
Bunun üzerine İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock katıldığı bir canlı yayında ağladı. Matt Hancock aşının ilk kez yapılmasına ilişkin, "Bugün, bilimin ve insan zekasının korkunç bir virüse karşı zafer günü. Bu zafer günü, salgınla mücadelemizdeki dönüm noktasıdır." dedi.
DHA'da yer alan habere göre tepkisini inandırıcı bulmayan pek çok kişi Hancock’u ağlama numarası yapmakla ve timsah gözyaşları dökmekle eleştirdi. The Guardian’daki bir gazeteci yayında “İngiliz olmakla gurur diyorum” diyen Hancock’a, “Göz yaşlarını sil Hancock, İngiltere’nin aşıyla neredeyse hiçbir alakası yok” diyerek tepki gösterdi.
Fotoğraf: DHA
PFIZER/BIONTECH AŞISI İLK İNGİLTERE'DE UYGULANDI
Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısının İngiltere'de yaygın kullanımına başlandı. Pfizer / BioNTech aşısı, 90 yaşındaki bir kadına yapıldı. Kuzey İrlanlanda'da yaşayan Margaret Keenan aynı zamanda onaylanmış aşıyı yaptıran ilk hasta olarak tarihe geçti. 800 bin dozdan oluşan ilk sevkiyattaki aşılar 50 hastanede uygulanıyor. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et