9 Aralık 2020 16:09
/
Güncelleme: 22:05

Hakemin ırkçı söylemi nedeniyle ertelenen PSG-Başakşehir maçı oynandı

Hakemin yardımcı antrenör Webo'ya yönelik ırkçı söylemi sebebiyle ertelenen PSG-Başakşehir maçı oynandı. Başakşehir, deplasmanda Paris Saint-Germain takımına 5-1 mağlup oldu.

Hakemin ırkçı söylemi nedeniyle ertelenen PSG-Başakşehir maçı oynandı

PSG-Başakşehir maçı öncesinde hakemler ve futbolcular orta sahada diz çökerek Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde ırkçılığı protesto etti. | Fotoğraf: Julien Mattia/AA

Medipol Başakşehir'in dün 4. hakemin yardımcı antrenör Webo'ya ırkçı söylemde bulunması nedeniyle sahadan çekildiği Paris Saint-Germain (PSG) maçı, kaldığı yerden başladı. İstanbul Başakşehir, deplasmanda Fransa'nın Paris Saint-Germain takımına 5-1 mağlup oldu.

PSG’ye galibiyeti getiren golleri Neymar (3) ve Mbappe (2) kaydetti. Başakşehir’in karşılaşmadaki tek golü 57’nci dakikada Mehmet Topal’dan geldi.

Maç öncesi karşılaşmanın oynanacağı Parc des Princes Stadı'na ırkçılığa karşı pankartlar asıldı. Ayrıca her iki takım oyuncuları da ısınmak için sahaya "Irkçılığa hayır" yazılı tişörtlerle çıktı.

Maçı öncesinde hakemler ve futbolcular orta sahada diz çökerek Şampiyonlar Ligi müziği eşliğinde ırkçılığı protesto etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı maçında dün akşam Fransa'da oynanan Paris Saint-Germain - Medipol Başakşehir müsabakası, 4. hakem Sebastian Coltescu'nun, Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulunması sebebiyle bu akşama ertelenmişti. Karşılaşma bugün 14. dakikadan devam etti.

PSG-Başakşehir maçında stada ırkçılık karşıtı pankartlar asıldı

Fotoğraf: Henri Szwarc/DHA

PSG-Başakşehir maçında stada ırkçılık karşıtı pankartlar asıldı

Fotoğraf: Henri Szwarc/DHA

PSG-Başakşehir maçında stada ırkçılık karşıtı pankartlar asıldı

Fotoğraf: Henri Szwarc/DHA

(SPOR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et