10 Aralık 2020 23:03

Diyarbakır muhabirimiz Fırat Topal tehdit edildi

jitemci.turkeyy hesabı Muhabirimiz Fırat Topal’ı “Şewbaş hewal ölüm seni bulacak Jitem” mesajı ve Hacı Lokman Birlik’in videosuyla tehdit etti. Hesap pek çok gazeteciyi tehdit etmişti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır Muhabirimiz Fırat Topal sosyal medya üzerinden tehdit edildi.

Daha önce de pek çok gazeteci ve siyasetçiyi tehdit eden ve hakkında suç duyurusunda bulunulan “Jitemci.turkeyy” hesabından Diyarbakır muhabirimiz de tehdit edildi.

Önceki gün “jitemci.turkeyy” hesabının Muhabirimiz Fırat Topal’a “Şewbaş hewal ölüm seni bulacak Jitem” mesajı gönderildi. Mesajın ardından ise Şırnak’ta 2015’te zırhlı aracın arkasına bağlanıp sürüklenerek öldürülen Hacı Lokman Birlik’in videosu aktarıldı. Hesap hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

"TEHDİTLER GAZETECİLERİ KORKUTAMAZ"

Tehdide dair konuşan Muhabirimiz Fırat Topal, gazetecileri baskılamak için her yolun denendiğini fakat hiçbir tehdit ve baskı aygıtının gazetecileri gerçekleri yazmaktan, halkın haber alma hakkını savunmaktan alıkoymayacağını ifade ederek “Bu tehditler ilk değil son da olmayacak. Buradan sonuç alacaklarını düşünenler, yanılıyorlar. Onlarca gazeteci arkadaşımız baskı ve tehditlere boyun eğmediği için cezaevlerinde.” dedi.

Bir tehdit mesajının gazetecileri korkutamayacağını aktaran Topal şöyle devam etti: “Şunu sormak lazım: Sosyal medya üzerinden ucu iktidara dokunan bir paylaşımda bulunan insanlar aynı gün içerisinde evinden alınabiliyor ama bu hesap hakkında daha önce de suç duyurusunda bulunulmuş ve hâlâ hesabın kim olduğuna ve kime ait olduğuna dair bir gelişme yok. Biz bu tehdit mesajlarının hangi zihniyetin ürünü olduğunu biliyoruz. Biz gazetecilerden onlara mesaj, sizden korkmadık, korkmuyoruz. Bunu anlamamış ki olmalılar hâlâ tehdit etmeye devam ediyorlar”

GAZETECİLER KARAKAŞ VE DEMİR TEHDİT EDİLMİŞTİ

jitem.turkeyy hesabından daha önce de Hayri Demir tehdit mesajları almış ve konuyu sosyal medyada duyurmuştu. Ardından aynı hesap üzerinden tehdit mesajları Gazeteci Burcu Karakaş da almıştı. Türkiye Gazeteciler Sendikası ise tehdit mesajlarıyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirmişti.

İlk olarak Gazeteci Hayri Demir, kişisel Twitter hesabından tehdit edildiğini duyurmuş ve mesajların ekran görüntülerini paylaşmıştı. Hayri Demir, kişisel Ttwitter hesabından yaptığı paylaşımda “Dün, ‘derin devlet’ Bodrum’da hatıra fotoğrafı çektirmişti. Bugünse bir sosyal medya kullanıcısından JİTEM imzalı ölüm tehdidi aldım” diye duyurmuştu.

Demir, yaptığı açıklamada şunları belirtmişti: “Korku iklimi yaratıp susacağımızı düşünenler, tarihimize bakarsa bedeli ne olursa olsun susmayacağımızı görürler. 90’lı yılların karanlık yöntemlerini anımsatarak yapılan tehdide karşı suç duyurusunda bulunacağım”

Aynı hesaptan tehdit edilen diğer Gazeteci Burcu Karakaş ise tehdit mesajları üzerine ilgili hesabı İnstagram’a şikayet etti. Ancak şikayet sonrası aldığı bildirimde hesabın kaldırılmadığını öğrendi. Karakaş “Adamdan ölüm tehdidi alıyorum, paşam hesabı kaldırmıyor. Hata yaptığınızı düşünüyorum, evet” demişti.

TGS SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Türkiye Gazeteciler Sendikası ise tehdit mesajlarından sonra suç duyurusunda bulunmuştu. Sendikanın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Meslektaşlarımız @Burcuas ve @HayriDemir_‘e JİTEM adıyla ölüm tehdidi gönderen kişi ya da kişilerin bulunması ve haklarında işlem yapılması için suç duyurusunda bulunduk. Gazeteciler sahipsiz değil!” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Oktay Candemir'den mizahi bir kitap: Bölücü Görücü Hikayeler

SONRAKİ HABER

TTB: Pandemiyle mücadele, temel insan hakları gözetilerek yapılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa