10 Aralık 2020 10:37
/
Güncelleme: 15:04

"İzmir İnsan Haklarının Başkenti" projesinin protokolü imzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Barosu arasında "İzmir İnsan Haklarının Başkenti” projesi kapsamında protokol imzalandı.

"İzmir İnsan Haklarının Başkenti" projesinin protokolü imzalandı

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Barosu arasında "İzmir İnsan Haklarının Başkenti" projesinin protokolü imzalandı.

Tarihi Havagazı'nda düzenlenen imza protokolünde CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile ilçe belediye başkanları ve İzmir Barosu yönetimi katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, "Kentte yaşayan farklı toplumsal kesimlerin ihtiyaçlarını gözeterek, birbirleriyle temasını sağlayarak kültürler arası bir şehir modeli oluşmasına dönük faaliyetler yürütüyoruz” diyerek her türlü önyargı ve ayrımcılıktan uzak bir yaklaşımla hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi.

Soyer, İzmir Barosu ile imzalanacak “İzmir İnsan Haklarının Başkenti” projesinin de tüm bu çalışmalar içinde önemli bir yer tutacağını ifade etti.

"BU İKLİM AYRIMCILIK VE NEFRET SÖYLEMLERİNİN PANZEHİRİDİR"

İzmir İnsan Haklarının Başkenti Projesinde amaçlarının demokrasinin pratikte yaşam bulduğu, dili, dini, inancı, etnik yapısı, cinsiyeti, gelir düzeyi, eğitim seviyesi ne olursa olsun herkesin İzmir’de, ortak bir gelecek duygusuyla bir arada yaşadığı bir şehir iklimini yaratmak olduğunu belirten Soyer, "İzmir’de hayata geçirmeye çalıştığımız bu iklim, son yıllarda tüm dünyada popülist yönetimlerin, toplumlarda yarattığı kamplaşma, kutuplaşma, ayrımcılık ve nefret söylemlerinin panzehiridir" dedi.

"YURTTAŞLARIN ADALETE ERİŞİMİNİ SAĞLAYABİLMEK"

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ise “Bu bizim açımızdan çocuklarımıza, kadınlarımıza, dezavantajlı yurttaşlarımıza karşı yerine getirilmesi gereken bir görevdir. Bu görevi yerine getirebilmek için yola çıktık. Bu alanda yerel yönetimlerle işbirliğini müthiş önemsedik. Ve geldiğimiz nokta itibarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bu protokolü imzalamak, İzmir Barosu açısından da çok önemli bir gelişme. Yurttaşların gerçekten adalete erişimi konusunda bir gelişme sağlayabilmek, büyük bir başarı olacak. Bunu başarabildiğimiz ölçüde Türkiye'ye örnek bir kent olacağız” dedi.

"YERELDEN MERKEZE İNSAN HAKLARINI HAKİM KILMAK MÜMKÜN"

Merkezi otoritenin her geçen gün insan hakları sicili yönünden olumsuz not almaya devam ettiğini belirten Yücel, “İnanıyoruz ki yerelden merkeze doğru örgütlenecek bir insan hakları modeli mümkün. Yerelden merkeze doğru insan haklarını hakim kılacak bir yönetim anlayışı mümkün. Ve bunu İzmir Barosu ile Büyükşehir Belediyesi'nin başaracağını düşünüyorum. İzmir Barosu olarak kentteki dezavantajlı bütün yurttaşlara söz veriyoruz. Bu protokolle adalete erişim konusunda asla yalnız kalmayacaksınız. Ve sizin haklarınızı koruyabilmemiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu imzalar bunun garantisi olacak” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et