10 Aralık 2020 14:44
/
Güncelleme: 23:05

KESK İzmir: OHAL komisyonu derhal lağvedilmelidir

KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL Komisyonunun lağvedilmesi ve KHK ile işlerinden edilen emekçilerin işlerine iade edilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

KESK İzmir: OHAL komisyonu derhal lağvedilmelidir

Fotoğraf: Evrensel 

KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK ile işlerinden ihraç edilen emekçilerin işlerine iade edilmesi ve OHAL Komisyonunun lağvedilmesi talebiyle Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü, Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal okudu. Hakkını aramak isteyen ihraçlara hukuki tüm yolların kapandığını hatırlatan Vardal, “OHAL işlemleri inceleme komisyonu adeta bir oyalama mekanizması olarak oluşturulmuştur. Kendisi idari bir mekanizma değil, bir yargı merci gibi işleyen komisyon 4. yılında olmasına rağmen henüz başvuruların tamamını karara bağlamamıştır. Üstelik pandemi döneminde işçiler, emekçiler çalışmaya zorlanırken, komisyon çalışmaları durma noktasına gelmiş, pandemi koşulları da fırsata çevrilmiştir” dedi.

‘GÜVENLİK SORUŞTURMASI HUKUKSUZLUĞUNA SON VERİLSİN’

Çalışma hakkının en temel insan hakkı olduğunu ifade eden Vardal taleplerini şu şekilde sıraladı;

  • Baskıcı otoriter rejim tarafından OHAL-KHK’leri ile ihraç edilenler başta olmak üzere hukuksuz bir şekilde işinden, ekmeğinden edilen tüm KESK’lilerin derhal işine iade edilmesi,
  • Bir oyalama aracı işlevi gören Ocak ayında görev süresi dolacak olan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyon’un lağvedilmesi,
  • Arşiv kaydı araştırması ve güvenlik soruşturması hukuksuzluğuna son verilmesi,
  • Sözleşmeli-ücretli-vekil vb. tüm güvencesiz istihdam biçimlerine son verilmesi,  bütün çalışanlara güvenceli-kadrolu istihdam ve insanca yaşamaya yetecek bir gelir sağlanması,
  • Kadrolaşmanın, ayrımcılığın kapısını sonuna kadar aralayan mülakat-sözlü sınav sistemine son verilmesi,
  • Esnek-uzaktan çalışmanın sadece pandemi dönemi ile sınırlanması, kalıcı hale getirilmemesi, angarya çalışmaya son verilmesi. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et