10 Aralık 2020 15:25
Son Güncellenme Tarihi: 16 Aralık 2020 23:35

Antalya'da Korkmaz Tedik adı AKP ve MHP'yi rahatsız etti

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik'in adının Antalya'da bir parka verilmesi AKP'li ve MHP'li meclis üyelerini rahatsız etti.

Korkmaz Tedik | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mehmet Emin DAĞLI
Antalya

IŞİD tarafından 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden Emek Partisi GYK Üyesi Korkmaz Tedik’in adının Konyaaltı ilçesinde bulunan bir parka verilmesi AKP'li ve MHP’li meclis üyelerini rahatsız etti.

Konyaaltı Belediyesinin aralık ayı meclis toplantısında, Korkmaz Tedik’in isminin parka verilmesi gündeme geldi. AKP İlçe Başkanı Tayfun Bayar, Sarısu Mahallesi’nde yeni yapılan parka Korkmaz Tedik’in isminin verilmesine karşı çıktıklarını söyledi. Bayar gerekçe olarak Korkmaz Tedik’in cenaze törenine HDP’li Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder gibi isimlerin katılmasını öne sürdü.

Korkmaz Tedik'in adının parka verilmesi CHP grubunun oylarıyla onaylandı.

AKP VE MHP'LİLER İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Kararın ardından AKP ve MHP grubu, Tedik'in "PKK sempatizanı" olduğu yalanıyla imza kampanyası başlattı.

Konyaaltı Belediyesi karşısında basın açıklaması düzenleyen AKP Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “Konyaaltı Meclisi'nde CHP'li meclis üyeleri tarafından alınan kararla Sarısu'daki bir parka DHKP-C, PKK, Marksist ve Leninist sistemin savunucusu Korkmaz Tedik'in ismi verilmesiyle alakalı toplandık. Biz vatanperverler, vatan, millet, bayrak, devlet sevdalıları olarak bu karara karşı olarak imza kampanyası yapma kararı aldık. AK Parti ve MHP'li meclis üyelerimiz mecliste bu karara ret oyu verdiler. Buna rağmen maalesef CHP'li Belediye Başkanı Semih Esen bu kararın alınabileceğini, bu arkadaşın da vatan evladı olduğunu söyledi. Herhalde kendisi bu kişinin hain bir vatan evladı olduğunu unuttu" diye konuştu.

AKP'li Bayar, alınan kararla, Antalya'da "Korkmaz Tedik" ismi verilen park sayısının ikiye çıktığını, bunun da Antalyalıları rahatsız ettiğini iddia etti. Bayar, ilçedeki başka bir parka da "Şehit Astsubay Esma Çevik" isminin verilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

"IŞİD’E SES ÇIKARMAYANLAR, BARIŞI SAVUNANLARDAN NEDEN RAHATSIZ OLUYOR”

Erdoğan Tedik, oğlu Korkmaz Tedik'in resmi önünde

AKP'li ve MHP’li meclis üyelerinin itirazına tepki gösteren Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, “Birçok ilde belediyeler parklara, kütüphanelere katledilen 103 insanın isimlerini veriyor. Antalya’da da Konyaaltı Belediyesi bir parka Korkmaz’ın adını verdi. Alınan bu karar AKP’li ve MHP’li meclis üyelerini rahatsız etti. IŞİD’in yaptığı katliama ses çıkaramayan meclis üyelerinin barışı savunan oğlumun isminden  rahatsız olmalarını anlamış değilim" dedi.

Tedik, ‘Oğlumun adını parka veren Konyaaltı Belediye Meclisine, Başkanına bu konuda duyarlı herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"DAYANIŞMA VE BİRLİK MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Emek Partisi Antalya İl Örgütü de, AKP'li ve MHP'li belediye meclis üyelerine tepki gösterdi. Partinin Antalya İl Başkanı Hasan Alkan, meclis üyelerinin açıklamalarının "çatal dilli, iki yüzlü, katliamı aklayan düşmanca açıklamalar" olduğunu söyledi.

Alkan "7 Haziran seçimlerinden başlayarak devam eden canlı bomba saldırılarında ve katliamlarda hayatını kaybedenler, adeta terörün mağduru değil de sorumlusuymuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu açıklamalar iktidarın kendi sermaye çıkarlarını savunanlar dışındaki herkesi terörist ilan ettiği net olarak gösteriyor. 'Biz gelmezsek kaos gelir' çığlıklarıyla halkı doğrudan terörle tehdit eden bir iktidar ne yazık ki benzer yöntemlere başvurmaktan geri durmuyor" diye konuştu.

Alkan son olarak "Emek Partisi olarak dayanışma ve birlik mücadelemiz devam edecek" dedi.

ÖNCEKİ HABER

"Malatya Hekimhan ilçesinde toprağımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz"

SONRAKİ HABER

Adana'daki büro emekçileri dönüşümlü mesai talep etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa