Pandemide hayatını kaybeden sağlık emekçileri için bakanlık önünde saygı duruşu
Sağlık meslek örgütleri, pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden meslektaşları için Sağlık Bakanlığı önünde anma gerçekleştirmek istedi.
Sağlık meslek örgütleri, pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden meslektaşları için Sağlık Bakanlığı önünde anma gerçekleştirmek istedi.
Ankara Tabip Odası (ATO), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER), Ankara Diş Hekimleri Odası (ADO) ve Türk Hemşireler Derneği (THD) tarafından gerçekleştirilmek istenen anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri de destek verdi.
Emniyet, “Pandemi var, kamu binaları önünde açıklama, anma yapmak yasak” gerekçesiyle bakanlık binası önünde bir araya gelmesini engellemek istedi. Engellemelere rağmen bakanlık önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, polis kalkanları arasında anma gerçekleştirdi. Salgında hayatını kaybeden sağlık emekçileri için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
BASIN ENGELLENDİ
Sağlık emekçilerini görüntülemek isteyen basın emekçileri ise polis kalkanları ile engellendi. Buna tepki gösteren polisin sağlık emekçileri, ellerinde taşıdıkları karanfilleri yukarı kaldırarak, “Ölüyoruz, tükeniyoruz, çığlıklarımızı duyan yok. Arkadaşlarımızı anmamıza engel oluyorlar” diye tepki gösterdi.
Anmadan sonra sağlık meslek örgütleri temsilcilerinden oluşan 5 kişilik heyet ve milletvekilleri, taleplerini içeren dilekçeleri Sağlık Bakanlığı yetkililerine sundu. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et