11 Aralık 2020 11:37

CHP’li İlgezdi: Bilim Kurulu sözcü belirlesin, gizlenen önerilerini açıklasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nın Bilim Kurulu’nu paravan olarak kullandığını açıklayarak, “Salgın yönetiminin sorumluluğu Bilim Kurulunun değil, Sağlık Bakanlığınındır!” dedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı’nın Bilim Kurulu’nu paravan olarak kullandığını açıklayarak, “Süreci yönetemeyen ve Saray kabinesinin baskısını kaldıramayan Sağlık Bakanı bu sürecin baş sorumlusudur. Salgın yönetiminin sorumluluğu Bilim Kurulunun değil, Sağlık Bakanlığınındır!” dedi. İlgezdi, bilim kurulu toplantılarında tutanak tutulup tutulmadığını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, pandemi sürecinde iktidarın Bilim Kurulu’nu kullanarak “kurgulanmış rahatlama” yarattığını söyledi. Bu yüzden salgının kontrolden çıktığını belirten İlgezdi, gelinen noktada bakanlığın Bilim Kurulu’nu paravan olarak kullandığını, tavsiyelerinin ne olduğunun bilinmediği, çoğu kamu görevlisi olan Bilim Kurulu üyesi hekimlerin üzerinde devlet gücünü kullanarak baskı oluşturduğunu söyledi. 

"TOPLANTILARDA TUTANAK TUTULUYOR MU?"

Yaşanan süreçte Bilim Kurulu’nun tarihi bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden İlgezdi, “Bilim Kurulu’nun organizasyon yapısı ele alınmalı ve bir sözcü belirlenmelidir. Bu sözcü, 38 kişi adına 83 milyon yurttaşımızın sağlık ve yaşam hakkını savunmakla ilgili almış olduğunuz ve alacağınız kararları kamuoyuna açıklamalıdır. Bugüne kadar Bakanlığa önerdiğiniz ancak neden açıklamadığınızı bilmediğimiz tavsiyelerinizi paylaşmanız gerekmektedir. Yurttaşlarımız, bilim insanı olarak sizlerden bugüne kadar Sağlık Bakanlığına önerdiğiniz ancak kabul edilmeyen, göz ardı edilen, ya da Bakanlığın ciddiye almadığı tavsiyelerinizin açıklanmasını beklemektedir. Susmayın, açıklayın” çağrısında bulundu.

İlgezdi, Sağlık Bakanı’nın şu soruları yanıtlamasını istedi: “Salgının başlangıcından bu yana gerçek, doğrulanmış olgu ve ölüm sayılarını ne zaman açıklayacaksınız? Bilim Kurulu toplantılarının tutanakları tutuldu mu? Bu tutanakları açıklayacak mısınız? Vakaları ve yayılım hızını gizlediğiniz, gerçek rakamları paylaşmadığınız Bilim Kurulu üyelerinin doğru tavsiyelerde bulunmasını nasıl beklediniz? Bilim Kurulu üyelerinden veri saklamanızı size kim emretti?​” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Macron'dan Türkiye'ye yaptırım kararına "AB, kararlılığını gösterdi" yorumu

SONRAKİ HABER

Mahkeme annesini savunmak için babasını öldüren çocuk hakkında beraat kararı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa