12 Aralık 2020 08:15

Arkeolog olmak isteyen 7.5 yaşındaki Güneş, evlerinin bahçesinde sikke buldu

7.5 yaşındaki Diren Güneş Bilgin evlerinin bahçesinde oyun oynarken, 1909 yılına ait Sultan Mehmet Reşat adına bastırılmış sikke buldu.

Fotoğraf: Evrensel Bilgin

Paylaş

Balıkesir Ayvalık’ta yaşayan 7.5 yaşındaki Diren Güneş Bilgin evlerinin bahçesinde oyun oynarken, 1909 yılına ait Sultan Mehmet Reşat adına bastırılmış sikke buldu. Arkeolog olmak isteyen Güneş yaşadığı mutluluğu şu sözlerle anlattı: “Bahçemizde toprakla oyun oynuyordum. Değişik bir taş dikkatimi çekti. Çok fazla çamur olmuştu, yıkadım. Üzerindeki desenleri gördüğümde para olduğunu anlayıp, babama gösterdim. Babamla biraz araştırdık, 111 yıllık Osmanlı parası olduğunu anladım. Kendimle gurur duydum. Zaten büyüyünce de arkeolog olmak istiyordum ve ilk kazı çalışmamı yaptım.”
Minik Güneş’in babası Evrensel Bilgin ise, kızının arkeolog olmak istediğini sürekli bunun için çalışmalar yaptığını belirterek, “Dün kızım bahçeden eve geldi ama nasıl mutlu. Hiç böyle görmemiştim. ‘Tarihi, eski para buldum’ dedi. Çok ciddiye almadım. Ama çok ısrar edince parayı temizledik. Tuğrayı görünce çok şaşırdım, altın olmadığı belli oluyor. Önce tarihi tespit ettim, sonra Sultan Mehmet Reşat adına nikel 10 para sikkesi olduğunu anlatım. Kızım sürekli ‘ben dinozor bulacağım, tarihi para bulacağım. Dinozor kemiklerini müzeye koyacağım oradan para kazanacağım’ diyordu. Bir merakı vardı zaten. Bu da onu çok mutlu etti” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Anason kokusu, 3 ‘M’ ve yasak

SONRAKİ HABER

Gedikli meyhanelerden muhabbet masalarına rakı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa