12 Aralık 2020 12:53

CHP’li Bingöl’den Saraya “Bütçeden bu film için ne kadar bütçe ayrıldı?” sorusu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından başlatılan film projesini Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Tekin Bingöl: Cumhurbaşkanlığı bütçesinden bu film için ne kadar bütçe ayrıldı?

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından başlatılan film projesini Meclis gündemine taşıyan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “Cumhurbaşkanlığı bütçesinden bu film için ne kadar bütçe ayrıldı? Cumhurbaşkanlığı’nın ‘Direniş Devlet’, ‘15/7 Şafak Vakti’ ve ‘Medeniyetler Beşiği Anadolu’  isimli filmlerin çekmesinin amacı nedir?​” diye sordu. 

İstanbul Valiliği’nin İstanbul Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği’ne yazdığı yazıya göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yeni bir film projesine başlandı. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, çekim ve prodüksiyon işleri için 10 Aralık 2020-31 Ocak 2021 tarihleri arasında İstanbul’da sokağa çıkma kısıtlaması olan günler de dahil çekim izni ve bürokratik kolaylık sağlanması talimatı verilen projeyi Meclis gündemine taşıdı. 

Devlet bütçesi ile özel prodüksiyon şirketlerine film çektirildiğini ve “Direniş Devlet”, “15/7 Şafak Vakti” ve “Medeniyetler Beşiği Anadolu” yapımlarının tek taraflı propaganda amacıyla yaptırıldığını ifade eden Bingöl, “AKP iktidarı kaybettiği söylem üstünlüğüne karşı tarihi kendi istediği gibi yazmanın peşinde.  İletişim Başkanlığı, bir dönemin Propaganda Bakanlığı gibi çalıştırılıyor. Ancak mızrak artık çuvala sığmıyor. Propaganda aygıtları ile gerçekleri ne kadar saptırmaya çalışırlarsa çalışsınlar, halkın cebindeki gerçeği örtemiyorlar. Yiyecek ekmeği zor bulan halkın bütçesi, Saray’ın çevirdiği filmlere artık dayanmıyor” dedi. Tekin, Meclise sunduğu soru önergesinde “Cumhurbaşkanlığı bütçesinden bu film için ne kadar bütçe ayrıldı? Cumhurbaşkanlığı’nın ‘Direniş Devlet’, ‘15/7 Şafak Vakti’ ve ‘Medeniyetler Beşiği Anadolu’  isimli filmlerin çekmesinin amacı nedir?​” soruları yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TBMM’ye Mithat Sancar ve 22 milletvekilinin dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

SONRAKİ HABER

Türkiye, Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda ikinci oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa