13 Aralık 2020 03:34

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis’te protesto edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, muhalefeti hedef alması Meclis’te tansiyonu yükseltti. HDP Soylu’yu Genel Kurul’da protesto etti.

HDP, TBMM'de Süleyman Soylu'yu protesto ederken | Fotoğraf: MA

Paylaş

Bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis Genel Kurulu’nda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşması sırasında gerginlik çıktı. Soylu konuşmasında muhalefet partilerini hedef alırken, HDP Soylu’yu protesto etti.

Soylu, HDP’yi ve muhalefet partilerini hedef alarak kayyum atamalarını Batasuna örneği vererek gerekçelendirdi. Soylu, “İspanya Batasuna’ya ne yapmışsa biz onu yapıyoruz. İtalya’da kayyum atadılar ne dünyadan ne muhalefetten kimsenin gıkı çıkmadı. Kimse kalkıp geçmiş olsuna gitmedi, kınama beyanında bulunmadı. Görevden aldığımız belediye başkanlarına bazı belediye başkanlarının daha koltuğuna oturmadan koşa koşa bu belediyelere geçmiş olsuna gitmesi, bizi Yunanistan’a, Avrupa’ya şikayet etmesi bize sökmez. Nereden zuhur ettiği belli olmayan acizlerin, dünün partilerinin karşı mahalleye çalışmaları bize sökmez. Onlardan PKK’ya ne deva olur ne gelecek olur” dedi.

HDP İŞKENCE FOTOLARI İLE SOYLU’YU PROTESTO ETTİ

HDP milletvekilleri Soylu’yu, konuştuğu süre boyunca sıra kapaklarına vurarak protesto etti. HDP milletvekilleri ellerinde gözaltında işkence edilen yurttaşlar, helikopterden atılan Osman Şiban ve Servet Turgut’un fotoğrafları, HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin mezarına saldıran şahıs ile Soylu’nun birlikte çektirdiği fotoğraf, köpekli işkenceye maruz kalan Rojbin Çetin, polislerce katledilen Kemal Kurkut gibi fotoğraflar ile de Soylu’yu konuşması boyunca protesto etti.

OLUÇ: HAKARETİ SİZE AYNEN İADE EDİYORUM

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “İktidar içi mücadelesini bizlerin üzerinden sürdürerek mevzi kazanmaktadır. HDP Kürt  halkı başta olmak üzere Türkiye demokrasi güçlerini temsil ediyor. Soylu burada  Kürt halkına, Türkiye demokrasi güçlerine bizim üzerimizden ‘haysiyetsiz’ demiştir. 20 milyon kere iade ediyoruz size” dedi.

BEŞTAŞ: BAKAN YARGISIZ İNFAZI SAVUNUYOR

İçişleri Bakanı Soylu, 2017'de Diyarbakır'daki Newroz kutlamasında öldürülen Kemal Kurkut’un elinde bıçakla kalabalığa doğru koştuğunu söyledi. Soylu, “Devlet, HDP mitingini korumak için gerekli tedbiri aldı, bizim görevimiz budur” dedi. Dava dosyasını incelediğini söyleyen HDP'li Beştaş, “Bakanın söylediğinin aksine boş araziye doğru koşarken öldürüldü. Bakan, yargısız infazı savunuyor. Burada bir cinayeti aklayamaz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanı Koca: Yerli aşıda faz 2 çalışmalarına 25 Aralık'ta başlanacak

SONRAKİ HABER

İsrail’de eylemler devam ediyor: Karanlıktan kurtulmak için geldik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa