14 Aralık 2020 10:45

Emek Partisi Çiğli Örgütü: Sömürüye doymayan patronlar, zorbalıkla çalıştırma peşinde

Mude Tekstil’de çalışan bir işçinin ustabaşı ve işveren tarafından darbedilmesine ilişkin açılama yapan EMEP Çiğli İlçe Örgütü, her türlü saldırıya karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Foroğraf: Evrensel

Paylaş

Çiğli Organize Sanayi bölgesinde bulunan Mude Tekstil’de çalışan bir işçinin, istenilen sayıda üretim yapmaması nedeniyle önce ustabaşı, sonra da patron ve kardeşi tarafından darbedildiği haberi üzerine açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Çiğli İlçe Örgütü “Salgında sömürüye doymayan patronlar, işçileri zorbalıkla çalıştırma peşinde” dedi.

“PATRONLAR YAŞANAN KRİZİ İŞÇİLERİN SIRTINA YIKIYOR”

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde her gün onlarca fabrikadan koronavirüs vaka haberlerinin gelmeye devam ettiği ifade edilen açıklamada, Güzeltepe, Küçükçiğli, Harmandalı gibi bütün emekçi semtlerinde bina ve sokakların karantinaya alındığı bilgisi verildi. EMEP Çiğli İlçe Örgütü, ölümcül sağlık koşullarının yanı sıra işsizliğin de Çiğlililerin en büyük sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak "Her yerde olduğu gibi Çiğli’de de patronlar kârlarını artırmak, yaşanan krizden dolayı uğradıkları ya da uğrayacak oldukları kayıpları işçilerin sırtına yıkmak için yarışıyor” dedi. Virüs kapmış olma ihtimali bulunsa dahi işçilerin 8. günde iş başı yaptırılmak istendiğini hatırlatılan açıklamada Çiğli’de birçok işçinin test sonuçlarının pozitif çıkmasına rağmen belirti göstermediği gerekçesi ile çalışmaya zorlandığı dile getirildi.

“SALDIRILARA CEVABIMIZ BİRLİKTE MÜCADELE OLMALIDIR”

Açıklamada, “Yeri geliyor haklarını isteyen maden işçilerine jandarma saldırıyor, yeri geliyor 'Salgın var, bu şartlar sağlıksız, böyle çalışmak istemiyoruz' diyen Akar Tekstil işçilerine bir güruh sopalarla saldırıyor. Ya da Mude Tekstil’de olduğu gibi ‘Benim istediğim sayıyı vereceksin’ diyen ustabaşına verebileceği tam sayıyı verdiğini söyleyen işçiye saldırılıyor. Madem işçileri uğradıkları saldırılara karşı örgütlü olarak göğüs gerdi ve haklarını meşrulaştırdı, Akar Tekstil işçileri sopalarla saldırıya karşı birlik olarak karşılık verdi ve patron çalışmaya ara vermek, yaygın test yaptırmak zorunda kaldı. Haklarımıza, geleceğimize, sağlımıza ve hatta bizzat vücut bütünlüğümüze karşı yapılan bu saldırılara cevabımız birlikte mücadele olmalıdır. Zorbalığa, saldırganlığa karşı birleşelim” ifadelerine yer verildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten asgari ücret açıklaması: İnsanca bir yaşam için birlikte harekete geçilmeli

SONRAKİ HABER

Batman'da hamile kadın bir erkeğin saldırısına uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa