14 Aralık 2020 10:52 Güncelleme: 15 Aralık 2020 20:28

Pamukkale'de foseptik çukurundaki iş cinayeti ile ilgili 2 kişi tutuklandı

Pamukkale'de foseptikteki suyun tahliyesi sırasında pompanın egzozundan 3 işçinin zehirlenerek yaşamını yitirmesi ile ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Mustafa Değirmencioğlu/AA

Reklam

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde dün (14 Aralık) foseptikteki suyun tahliyesi sırasında pompanın egzozundan zehirlenen 8 işçiden 3'ü yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren işçilerden Emrullah Kalem'in 17 yaşında olduğu öğrenildi. Atış poligonu inşaatının sahibi Ali Eyili ile şantiye şefi Hüseyin Yücel tutuklandı

14 Aralık'ta Karataş Mahallesi'ndeki atış poligonu binasının inşaatında çalışan işçiler, bahçedeki foseptiğe su dolması üzerine çukura girerek tahliye işlemine başladı. Dalgıç pompayı çalıştıran işçilerin egzozdan etkilenmesi üzerine mesai arkadaşları da yardım için çukura indi. Olayda 8 işçi egzozdan etkilendi. İtfaiye ve AFAD ekipleri, işçilerden Şevket Çetin (32), Aykut Kayar (30) ve Emrullah Kalem'in (17) cansız bedenlerine ulaştı. 

5 İŞÇİ HASTANEYE KALDIRILDI

Hayatını kaybeden işçilerden Şevket Çetin'in çukura giren ve daha sonra çıkamayan arkadaşlarını kurtarmak için içeriye girdiği belirtildi. Çetin’in bir işçiyi çukurdan çıkardıktan sonra yeniden foseptiğe irdiği ve bu sırada zehirlenerek yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Zehirlenen Suriyeli işçiler Abdurrezzak Beşar (22), Ahmed Abdullah (34) Eyyub Babadi (35) ile Furkan Pesin ve Turgay Yıldırım'ın Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğü bildirildi. 

ŞANTİYE ŞEFİ İLE İNŞAAT SAHİBİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında jandarma tarafından gözaltına alınan atış poligonu inşaatının sahibi Ali Eyili ile şantiye şefi Hüseyin Yücel sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren Eyili ve Yücel tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

ÖLEN İŞÇİLER TOPRAĞA VERİLDİ

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ndeki otopsi işlemleri tamamlanan Şevket Çetin (32), Aykut Kayar (30) ve Emrullah Kalem'in (17) cenazeleri, yakınları tarafından teslim alındı. Şevket Çetin'in cenazesi, Bağbaşı Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Bağbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Aykut Kayar'ın cenazesi Çakmak Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Emrullah Kalem'in cenazesi ise Uşak'ın Karahallı ilçesine bağlı Kaykıllı köyünde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

Reklam