14 Aralık 2020 13:15

Man işçisi: Enflasyon oranında zam kimseye yetmez

Belirlenecek asgari ücretin kendilerini de etkileyeceğini belirten Man işçisi "Asgari ücret zammı da enflasyona yakın verilir ama kimseye yetmez, hayat çok pahalandı. Vergiden muaf olması gerek" dedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Man Fabrikası’ndan bir işçi
Ankara

Merhaba ben Man fabrikasında bir işçiyim. Bizim fabrikada birkaç aydır en çok konuşulan şey siparişlerin azaldığı ve çalışan sayısının azaltılacağı. Sözleşmesi bitenlerin sözleşmesi yenilenmedi, ilk ayrılanlar onlar olmuş oldu. Çalışmaya devam edenler de "Sıra bize de gelecek mi?" diye kaygılı halde bekliyor. O nedenle başka şeyleri çok fazla konuşma fırsatımız olmuyor.

Enflasyon yüzde 15 civarında açıklanacak ben gerçek enflasyonun bu olduğuna inanmıyorum. Bilerek düşük gösteriyorlar. Şimdi asgari ücret zammı da enflasyona yakın verilir ama kimseye yetmez, hayat çok pahalandı.

Asgari ücretin vergiden muaf olması gerekir bence. Çok fazla kesinti var. Kesintiler olmasa iyi bir ücret ele geçebilir. Bizim maaşlarımızdan da çok fazla kesinti oluyor. Olmasa daha iyi ücret almış oluruz, bizden de kesilmemesi gerekir. Eğer şimdi asgari ücret vergiden muaf olursa bizim için de örnek olur. Bizim de Ağustos, Eylül gibi sözleşme zamanımız, asgari ücreti örnek gösterip vergi kesintilerinin olmamasını sağlayabiliriz.

ÖNCEKİ HABER

Pandemi sürecinde kadın işçiler: Bir yanda çocuk bir yanda iş

SONRAKİ HABER

Dersim’de eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa