16 Aralık 2020 08:13
Son Güncellenme Tarihi: 16 Aralık 2020 14:37

Dikili’de sağlık emekçilerine yemek verilmediği iddiası Meclis gündemine taşındı

Dikili Devlet Hastanesinde filyasyonda görevli sağlıkçılara yemek verilmediği iddiasını Meclise taşıyan CHP’li Mahir Polat, gerekli işlemlerin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğünü göreve çağırdı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dikili Devlet Hastanesinde görevli olan 2 sağlıkçıya salgın döneminde geçici olarak filyasyon görevinde bulundukları için yemek verilmediği iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Polat, sağlık çalışanlarına yapılan ayıbın kabul edilemez olduğunu, Sağlık Bakanlığının acilen bu duruma müdahale edip gerekli işlemleri uygulaması gerektiğini ifade etti.

“AKŞAM ÇIKIP ALKIŞLAMAK YETMİYOR”

Sağlıkçıların hayatını kolaylaştırmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Polat, “Salgın sürecinde izinsiz çalışan ve her fırsatta kahramanlıklarını belirttiğimiz sağlıkçılarımıza bu yapılan ayıp kabul edilemez. Akşam çıkıp alkışlamak yetmiyor. Sağlıkçılar, özlük haklarının verilmesini istiyorlar. Baskı istemiyorlar. Zaten salgından dolayı yeterince baskı altındalar. Her gün canları pahasına hastalara bakıyorlar. İki sağlıkçımız yemek yemeye gitmişler ‘geçici görevdesiniz yemek hakkınız yok’ denmiş. Diğer sağlık çalışanlarının gözü önünde hastaneden çıkarılmış. Biz sağlıkçılarımızın işlerini kolaylaştırmak zorundayız. Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü acilen bu duruma müdahale edip, gerekli işlemleri uygulanmalı” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmirli belediye işçileri: İnsanca yaşanacak ücret için mücadele etmeliyiz

SONRAKİ HABER

Tartıştığı sürücüye yumruk atan polis hakkında valilik soruşturma başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa