Adana Tabip Odası Başkanı Menteş: Evde tedavi çözüm değil, atıl hastaneler açılsın

Koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde yer bulunmadığına dikkat çeken Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, kentteki atıl hastanelerin açılması çağrısında bulundu.

16 Aralık 2020 16:43
Son Güncellenme Tarihi: 17 Aralık 2020 11:08
Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde yer bulamadığı için evlerde takip edilen hasta sayısının arttığına dikkat çeken Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, “Çözüm hastaları eve göndermek değildir” diyerek kentteki atıl hastanelerin açılması çağrısında bulundu.

HASTANE DİZİ SETİ OLDU

Sağlık Bakanlığının yoğun bakım doluluk oranlarını yüzde 81 olarak duyurduğu Adana’da sağlık emekçileri 16 kamu, 16 özel ve 2 üniversite hastanesinde tek bir yoğun bakım yatağı kalmadığını ifade ediyor. Buna karşın Adana Devlet Hastanesi, Seyhan Devlet Hastanesi eski binası, göğüs hastanesi ve askeri hastanenin servisleri atıl durumda. Göğüs hastanesi ise bir dizi çekimi için sete dönüştürülmüş durumda. Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş ile atıl durumdaki eski Adana Devlet Hastanesi önünde konuştuk. Adana’da pandemiye ayrılan bütün servis ve yoğun bakım yataklarının dolu olduğunun altını çizen Menteş, gidişatın risklerine dikkat çekti. 

"DOLULUKTAN HASTALAR EVE YÖNLENDİRİLİYOR"

Kentte atıl durumda 4 hastane olduğunu belirten Menteş “Bunlar ya tamamen boş ya da bir kısmı kullanılıyor. Adana Devlet Hastanesi boş, askeri hastane de yarı işler durumda. Seyhan Devlet Hastanesinin eski binasının sadece idari katları kullanılıyor. Onun arkasında bulunan eski göğüs hastanesi tamamen terk edilmiş. Buralarda yatak bulamayan, evde tedavi zorluğu çeken ya da evinde kalamayan insanlar en azından filyasyona tabi tutulabilir. Bu yataklar bir an önce düzenlenip yeni sağlıkçı atamalarıyla kısa sürede faaliyete geçirilebilir” dedi.

Yatakların dolu olması karşısında çözümün hastaları eve gönderip evden takip edilmesi olmadığını söyleyen Menteş, “Çünkü bu ileride evde ölümlerin artması demektir aynı zamanda. Hastaların yakından takip edilmesi lazım.  Bazen ‘Yatıralım mı, yatırmayalım mı?’ diye arada kaldığımızda yatak olmadığı için hastayı yatıramayabiliyoruz. Bu nedenle yatak sayısı ne kadar fazla olursa hastalara o kadar iyi bakılacağını düşündüğümüz için bu çözümü öneriyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Genel İş Dersim Şubesi: Asgari ücret tümüyle vergiden muaf tutulsun

SONRAKİ HABER

Kovid-19, 130’a yakın ülkede meslek hastalığı kabul edildi, Türkiye'de hâlâ değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa