17 Aralık 2020 10:13

6 milyon öğrenci EBA'ya giremezken Bakan Selçuk'tan "500 bin tablet müjdesi"

EBA'ya 6 milyon öğrenci giremedi, 8 milyon öğrenci ise cep telefonu ile girebildi. Bakan Ziya Selçuk ise ocak ayı sonuna kadar sadece 500 bin tabletin dağıtılacağı açıkladı.

Ziya Selçuk | Fotoğraf: Esra Hacioğlu/AA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu haftadan başlayarak ocak ayı sonuna kadar 500 bin tablet bilgisayarı, resmi veriler üzerinden tespit edilen öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracaklarını bildirdi. EBA'ya giremeyen 6 milyon öğrenci ile cep telefonuyla girmek durumunda kalan 8 milyon öğrenci varken 500 bin tablet öğrencilerin sorununu çözmekten çok uzak. 

"Sabah 35. Yaş Sektör Buluşmaları"na video mesaj gönderen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde alınan kararla bu haftadan başlayarak ocak ayının sonuna kadar 500 bin tablet bilgisayarı, resmi veriler üzerinden tespit edilen öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. EBA, 1700'den fazla ders ve 37 binin üzerinde zengin, güvenilir ve etkileşimli içeriğiyle hizmet vermeye devam ediyor. Salgın dönemi son bulduğunda da televizyon kanallarımız ve EBA hizmetlerine devam edecek" diye konuştu.

Selçuk, uzaktan eğitimdeki amaçlarını "TRT EBA televizyon kanallarını açmak", "Eğitim Bilişim Ağı İnternet Platformunun daha yaygın ve kapsamlı kullanımını sağlamak" ve "basılı eğitim materyalleri ile sahayı desteklemek" olarak sıraladı. 

8 MİLYON ÖĞRENCİ CEP TELEFONUNDAN GİREBİLDİ 

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan, “Sayılarla Uzaktan Eğitim” bültenine göre öğrencilerin sadece yüzde 8’i EBA’ya girerken tablet kullandı. Yüzde 27’si EBA’ya giriş için bilgisayar kullanırken yüzde 65’i eğitime (8 milyonu) küçük cep telefonu ekranından katılmaya çalıştı.

6 MİLYONUN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ EBA’YI AKTİF KULLANAMADI

21 Eylül-11 Aralık dönemlerine ilişkin detaylı açıklanan istatistiklere göre, bu tarihler arasında EBA’yı 12 milyon 69 bin 331 öğrenci aktif kullandı. Örgün eğitimde 18 milyon 241 bin 881 öğrenci var. Bu da 6 milyonun üzerinde öğrencinin EBA’yı aktif kullanamadığını ortaya koyuyor.

Türkiye, 77 OECD ülkesinin yer aldığı ‘İnternet bağlantısına erişimi olan öğrenciler’ listesinde 70’inci sırada. TÜİK verilerine göre ise 2 milyon 716 bin 883 hanede internet erişimi bulunmuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk Tabipleri Birliği, Şeffaflık Ödülü'nü tüm sağlık emekçilerine adadı

SONRAKİ HABER

YÖK aşılama programında üniversitelere de öncelik talep etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa