17 Aralık 2020 12:50
Son Güncellenme Tarihi: 17 Aralık 2020 20:16

BES: Yasağa rağmen SGK hafta sonu çalışması için başvuru yaptı

BES üyeleri işyerlerinde salgının artmasına, Kovid-19 ölümlerinin meydana gelmesine rağmen SGK'nin kamu alacakları bahanesiyle esnek ve dönüşümlü çalışmaya son vermesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

BES Genel Sekreteri Aziz Özkan ve BES Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Emin Bişirici, kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma süreci gerekçesiyle özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda esnek ve dönüşümlü çalışmaya son verilmesine tepki gösterdi. Son bir hafta içerisinde Şırnak, Kayseri ve Zonguldak’ta üç SGK emekçisinin hayatını kaybettiği belirtilerek kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma sürecinin ertelemesi ve işkolunda salgına karşı önlemlerin tekrar başlatılması istendi.

"SGK HAFTA SONU ÇALIŞMASI İÇİN BAŞVURU YAPIYOR"

BES Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Emin Bişirici, bilim insanlarının pandemiyle mücadelede; temel, zorunlu, acil mal ve hizmet üretenler dışındaki tüm işlerde çalışmanın durdurulmasıyla tam kapanma çağrısı yaptığı bir süreçte siyasi iktidar sınırlı kısıtlamalarla ekonomiyi gözetmeye devam ettiğini, iktidarın yayınladığı sınırlı da olsa önlemlere uymamak konusunda kamu kurumlarının da adeta birbiriyle yarıştığına vurgu yaptı. Bişirici, “Özellikle işkolumuzda başta sosyal güvenlik, İŞ-KUR, maliye ve adliye olmak üzere işyerlerimizde maalesef yayınlanan genelgelere tüm uyarılarımıza rağmen uyulmamaya devam ediyor. Kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma süreci bahane edilerek özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda esnek ve dönüşümlü çalışmaya son verilirken 60 yaş üstü çalışanlar idari izinli oldukları halde işyerlerine çağrılmış durumda. SGK işi daha da ilerleterek hafta sonları sokağa çıkma yasağı olduğu halde hafta sonu çalışma için İçişleri Bakanlığına başvurmuş durumda.”

"YAŞAM HAKKIMIZ İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İşyerlerinde vakaların her geçen gün arttığı bir sürecin yaşandığını ifade eden Bişirici, “Son bir hafta içerisinde Şırnak, Kayseri ve son olarak Zonguldak’ta olmak üzere üç SGK emekçisi arkadaşımızı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. İnsanların açlıkla, ölüm seçeneği ile karşı karşıya bırakıldıkları bir süreçte devletin kamu alacaklarının peşine düşmesini anlamakta zorlandığımız bir süreçte testi çatlamaya başladı, testi kırılmadan son defa siyasi iktidarı uyarıyor kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma sürecini bir an önce haziran ayına kadar ertelemesini ve işkolumuzda salgına karşı önlemlerin tekrar başlatılmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde genelgelere uymayan kurum yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak dahil, her türlü eylem ve etkinliklere devam edeceğiz" dedi. (Balıkesir/EVRENSEL)


"YAPILANDIRMANIN İŞ YÜKÜ, BÜRO EMEKÇİSİNİN SIRTINDA"

Sendika Genel Merkezinde yapılan açıklamada konuşan BES Genel Sekreteri Aziz Özkan da kamu alacaklarına ilişkin yapılandırma süreci gerekçesiyle özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda esnek ve dönüşümlü çalışmaya son verilmesine tepki gösterdi. 60 yaş üstü çalışanların idari izinli oldukları halde işyerine çağrıldığını, SGK'nin işi daha da ilerleterek hafta sonları sokağa çıkma yasağında çalışma için İçişleri Bakanlığı’na başvurduğunu aktaran Özkan, pandemi önlemlerinin tekrar başlatılmasını talep etti. 

Özkan, işkollarında Kovid-19 kapsamında alınacak önlemler ile ilgili yayınlanan genelgelere uyulmadığını ve işyerlerindeki vaka sayılarının her geçen gün arttığını vurguladı. Özkan genelgeye uyulmadığı takdirde kurum yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak dahil, her türlü eylem ve etkinlikleri sürdüreceklerini ifade etti. Özkan, "Salgına karşı mücadelede kaybettiğimiz kamu emekçilerini bir kez daha saygıyla anıyor, yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğimizi siz basın emekçileri aracılığı ile kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'dan işçi kadınlar yazdı: Bir yol gösterin de asgari ücretle geçinebilelim

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Irak Başbakanı Kazımi'den bölgede "işbirliği" mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa