17 Aralık 2020 16:53

Alanya Cezaevinde Adalet Bakanlığına dilekçe yazan 4 kadın tutukluya hücre cezası

Alanya Cezaevi’nde açlık grevinde giren 4 kadın tutuklunun Adalet Bakanlığına yazdıkları dilekçede gerekçe gösterilerek 11’er günlük hücre cezası verildi.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde giren 4 kadın tutuklunun Adalet Bakanlığına taleplerini içeren yazdıkları dilekçede “terör örgütü propagandası” yaptıkları belirtilerek, 11’er günlük hücre cezası verildi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde tecridin kaldırılması talebiyle ve cezaevlerinde yaşanan sorunların çözümü için 27 Kasım tarihinde cezaevlerinde başlayan süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemleri 21’nci gününde devam ediyor. Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde bulunan 4 kadın tutuklu Adalet Bakanlığına taleplerini içeren bir dilekçe yazdı. Ancak İnfaz Savcılığı dilekçede “Örgüt propagandası” yapıldığını belirterek, disiplin soruşturması başlattı. Cezaevi idaresi tarafından 4 kadın tutukluya 11’er günlük hücre cezası verildi.

“ALDIKLARI CEZALAR YETMİYOR BİR DE İDARENİN KEYFİ UYGULAMALARI VAR”

Hücre cezası verilen tutuklu Zelal Başboğa’nın babası İzzettin Başboğa, Evrensel’e ulaşarak, yaşanan durumu aktardı. Hasta mahpuslar için 5’er günlük dönüşümlü açlık grevine girildiğini belirten Başboğa, Alanya L Tipi Cezaevinde Adalet Bakanlığına talepleri doğrultusunda yazdıkları dilekçeyle ilgili kızı ile beraber açlık grevine giren 3 arkadaşına 11’er günlük hücre cezası verildiğini söyledi.

“İnsanların bir talepleri var bu konuyla ilgili yetkili mercilere bir dilekçe yazılıyor. Bu propaganda gerekçesi yapılıp bunlara hücre cezası verilmiş” diyen Başboğa, Bunun haber yapılmasını istiyorum. Zaten sesimizi duyuracağımız çok yer yok. Sadece bu konuyla ilgili Antalya İHD’yi aradım, başvuru yaptık. 20 gündür açlık grevlerine başlamışlar şuana kadar kimse ziyaret etmemiş. Aldıkları cezalar yetmiyor bir de idarenin keyfi uygulamaları tutumları var. Kamuoyunun duyarlı olmasını istiyorum” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı: Sivil alan gittikçe daralıyor

SONRAKİ HABER

İşsizlik Fonu eriyor, patronlar prim kesilmesini istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa