18 Aralık 2020 08:07

Pandemide 160’tan fazla kurye hayatını kaybetti

Adana Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yalçın Parmak, pandemi sürecinde 160’tan fazla motosikletli kuryenin çalışırken hayatını kaybettiğini söyledi.

Fotoğraf: Can Çelik/DHA

Paylaş

Adana Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Yalçın Parmak, pandemi sürecinde 160’tan fazla motosikletli kuryenin çalışırken hayatını kaybettiğini açıkladı.

Salgında alışverişlerin büyük kısmı internet üzerinden yapılmaya başlanırken bu iş yoğunluğu motosikletli kuryelerin mesaisini 14 saate kadar çıkardı. Bu süreçte sosyal hayatlarının kalmadığını dile getiren Yalçın Parmak, “İş yoğunluğu iki katına çıktı. Yorgunluğa ve hızlı çalışmaya bağlı kazalar da arttı. Koronavirüs salgınının başlamasından itibaren yoğunluktan ve yorgunluktan dolayı 160’tan fazla motosikletli kurye çalışırken kaza sonucu hayatını kaybetti” dedi.

12 yıldır motosikletli kurye olarak çalıştığını ve bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte dernek kurduklarını belirten Parmak, “Bu süreçte bir kesim değerimizi anlasa da bazı müşteriler hâlâ anlayışsız davranıyor. Yağmur, çamur demeden götürdüğümüz bir siparişin karşılığında ‘Neden geç kaldın, iptal ediyorum’ gibi tepkiler almak bizi çok üzüyor. Günlük 150 TL’ye saatlerce çalışan insanlarız. Müşterilerin bazıları telefonu kapatır kapatmaz siparişleri gelsin istiyor. Bizim sektörde anlayış diye bir şey yok” dedi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sony, Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store'dan kaldırdı, para iadesine başladı

SONRAKİ HABER

9 ilde ‘sahte içki operasyonu’ düzenlendi: 51 kişi gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa