18 Aralık 2020 12:57

EMEP: Korkmaz Tedik onurumuzdur, halkımız "IŞİD sevindiricilerine" prim vermeyecek

EMEP, Ankara Katliamında yaşamını yitiren Korkmaz Tedik'in adının parka verilmesine karşı imza kampanyası başlatan AKP ve MHP'ye "Halkımız ‘IŞİD sevindiricilerine’ prim vermeyecek" diye seslendi.

Korkmaz Tedik | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan Antalya’da Konyaaltı Belediyesinin bir parka Korkmaz Tedik’in adının verilmesine karşı AKP ve MHP’li meclis üyelerinin karşı çıkması ve ardından imza kampanyası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Korkmaz Tedik onurumuzdur, Halkımız ‘IŞİD sevindiricilerine’ prim vermeyecek” dedi.

Antalya’da Konyaaltı Belediyesi, 10 Ekim 2015 Ankara Gar Katliamında hayatını kaybeden 103 insandan biri olan Korkmaz Tedik'in adını bir parka vermek istediğini, AKP ve MHP’li belediye meclis üyelerinin bu öneriye karşı oy verdiğini ifade eden Gürkan, “Bu gerici tavırlarıyla AKP ve MHP grubu, hayatını kaybeden barış insanlarına ve onların ailelerine saygısızlık etmekle kalmamış; Ankara Gar Katliamını üstlenen IŞİD odaklarını da sevindirmişlerdir. AKP ve MHP’lilerin karşı oyları parkın açılmasına mâni olamamış, Belediye Meclisi oy çokluğuyla Korkmaz Tedik Parkı’nın açılmasına karar vermiştir. Ne var ki, Antalya halkının Korkmaz Tedik’i bağrına basmasına tahammül demeyen AKP ve MHP ittifakı, işi imza kampanyası açmaya kadar götürmüşlerdir” dedi.

“KİMİN IŞİD’İN YANINDA KİMİN KORKMAZ’LARIN YANINDA YER ALDIĞI BELLİDİR”

Hayatını Türkiye’nin bağımsızlığına, barış, demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesine adayan Korkmaz Tedik’in katledildiğinde, EMEP Genel Yönetim Kurulu üyesi olduğunu belirten Gürkan şunları söyledi: “Bu gerçek bilindiği halde, gerici hedeflerine varmak için yalana sarılmakta beis görmeyen AKP ve MHP grubu, olmadık iftiraları öne sürmüşler, Korkmaz’ın adını kriminalize etmeye çalışmışlardır. Fakat bütün bu çabalar beyhudedir! Çünkü Antalya halkı, 10 Ekim’de katledilenlerin ve Korkmaz’ın değil, katliamı gerçekleştiren ve buna göz yumanların 'vatan sevgisi'ni sorgulamaktadır. Kimin IŞİD’in yanında kimin Korkmaz’ların yanında yer aldığı bellidir.”

“10 EKİM’DE KATLEDİLENLERİN İSİMLERİ BU ÜLKENİN PARKLARINDA KÜTÜHANELERİNDE YAŞAYACAK”

“Korkmaz, IŞİD katliamında hayatını kaybetmeseydi eğer; bugün ekonomik krize, salgına ve sömürüye karşı işçileri, emekçileri aydınlatmak, yoksul halkı birleştirmek için çalışıyor olacaktı” diyen Selma Gürkan şu ifadeleri kullandı: “Güneşi balçıkla sıvamaya çalışanlar ise bugün krizin, salgının tüm yükünü emekçilere yıkmak için gayret gösteren sermaye politikacılarıdır. Salgını, açlığı, yoksulluğu bütün ağırlığıyla yaşayan halkımız ‘IŞİD sevindiricilerine’ prim vermeyecektir. Korkmaz ile birlikte hayatını kaybeden tüm canlarımız onurumuzdur. Ve onların yüce isimleri bu ülkenin parklarında, kütüphanelerinde, sanat mekanlarında yaşamaya devam edecektir. Partimiz 10 Ekim ailelerinin yanındadır ve bu ülkeye gerçek adalet gelene kadar mücadeleye devam edecektir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Servis aracı trafikten menedildi, mevsimlik işçiler işe yürüyerek gitti

SONRAKİ HABER

Manisa halkı uzun süren elektrik kesintilerine sosyal medyadan tepki gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa