18 Aralık 2020 13:19

CHP'li Adıgüzel, sağlık çalışanlarına hakedişleri ile ek ilave maaş ödenmesini istedi

CHP'li milletvekili Mustafa Adıgüzel, sağlık çalışanlarının biriken hakedişlerinin ve 2020 yılı için ilave maaş verilmesini istedi.

Mustafa Adıgüzel | Fotoğraf: İsmail Çimen/AA

Paylaş

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, sağlık çalışanlarının ek ödemeleri ve fazla mesai ücretlerinin neden verilmedğini sordu, sağlık çalışanlarına 9 aylık biriken hakedişlerinin yanı sıra 2020 yılı için ilave bir maaş ödenmesini istedi.

Adıgüzel, pandemi hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının kullandığı koruyucu kıyafetleri giyerek basın toplantısı düzenledi. Salgın sürecinde koronavürüs hastalarına, yakınlarının bile yaklaşmaktan imtina ettiğini söyleyen Adıgüzel, sağlık personelinin ise bu hastalarla iç içe çalışmak zorunda olduğunu belirtti.

Adıgüzel, "Sağlık çalışanı arkadaşlarımız tüm günü bu kıyafet içinde geçirmek zorunda kalıyorlar. Bu bir savaşsa bu savaşın en büyük neferleri sağlık çalışanlarımızdır. Sağlıkçı arkadaşlarımız ailelerinden uzak kalmalarının yanı sıra daha birçok sıkıntıyı yaşamak zorunda bırakılıyorlar. Günde bir sandviçle sahada çalıştırılan filyasyon ekibi var. Tüm zor şartlar altında çalışan arkadaşlarımızın ek ödemeleri ve fazla mesai ücretleri neden verilmiyor? Artık yeter" dedi.

Adıgüzel, sağlık çalışanlarının 9 aylık biriken hakedişlerinin yanı sıra 2020 yılı için ilave bir maaş ödenmesini istediklerini, bunu sadece kamu değil, tüm özel sektör için de talep ettiklerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)​​​

ÖNCEKİ HABER

Manisa halkı uzun süren elektrik kesintilerine sosyal medyadan tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Dernekler ve vakıflara OHAL hukuku: MHP’nin anladığı anlamda "tersten reform"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa