18 Aralık 2020 15:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan-Merkel görüşmesinde, iki ülke ilişkiler ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri değerlendirildi. Erdoğan, Türkiye-AB ilişkilerine yönelik sergilediği tutum nedeniyle Almanya Başbakanı Merkel’e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ile Merkel görüşmesinde, iki ülke ilişkilerini geliştirecek hususların ele alınarak, yeni dönemde Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediğini belirterek, Türkiye-AB ilişkilerine yönelik sergilediği yapıcı katkı ve gayretleri için Almanya Başbakanı Merkel'e teşekkür etti. Erdoğan'ın "AB Zirvesi'nde sağduyulu liderlerin katkısıyla olumlu gündeme atıfta bulunulmasını önemsediğini", "Türkiye-AB ilişkilerinde kriz çıkarmak için çaba harcayanların olumlu gündem ve karşılıklı yarar için açılmış bu fırsat penceresine zarar vereceğini" söylediği kaydedildi.

Erdoğan'ın, Türkiye'nin Yunanistan'la istikşafi görüşmeleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu ancak Yunanistan'ın görüşmelerden kaçtığını söylediği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 246 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

TTB, aşılara acil kullanım onayı verilebilmesi için gereken koşulları açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa