18 Aralık 2020 20:01

Twitter'ın yeniden başlatacağı mavi tik (doğrulama işareti) başvurusu nasıl yapılır?

Twitter, "mavi tik" denilen doğrulama işareti uygulamasını tekrar başlatacağını duyurdu ve başvuruların nasıl yapılacağına dair bir açıklama yayımladı.

Logo ve emojilerin kaynağı Twitter'dır.

Paylaş

Twitter 3 yıldan bu yana durdurduğu "mavi tik" diye adlandırılan hesap doğrulama işareti uygulamasını 2021'de başlatacağını duyurdu ve başvuruların nasıl yapılacağını kapsamlı bir yazı ile açıkladı.

Uygulamaya önümüzdeki yılda tekrar başlaması hedefleniyor ve  açıklamaya göre yenilenen koşulları karşılayan herkes mavi onay işareti talebi yapılabilecek.

20 Ocak’tan itibaren, daha önce doğrulanmış hesaplara da belirlenen yeni yeterlilik kuralları uygulanmaya başlanacak. Bazı "onaylı" hesaplardaki "mavi tık" kaldırılması söz konusu. Twitter'dan yapılan açıklamada “Politikamız uyarınca, Twitter Kurallarını ciddi şekilde veya tekrar tekrar ihlal ettiği tespit edilen hesaplardan doğrulamayı kaldırabiliriz. Bu tür hesapları duruma göre değerlendirmeye devam edeceğiz ve 2021’de kurallarımızın uygulanması ile doğrulama arasındaki ilişkide iyileştirmeler yapacağız” denildi.

KOŞULLAR NELER, NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Açıklamaya göre kullanıcılar, hem uygulamada hem de web sitesinde Hesap Ayarları sayfalarında “Doğrulama iste” seçeneğini bulacak. Twitter, hesabın doğrulanması için kullanıcıların “özgün, dikkate değer ve aktif” olması şartlarının gerektiğini belirtti.

Başvuruda bir dizi kategori esas alınacak ve kullanıcılar bunlardan birini seçecek:

• Hükümet
• Şirketler, markalar ve kuruluşlar
• Haber kuruluşları ve gazeteciler
• Eğlence
• Spor ve oyun
• Aktivistler, organizatörler ve diğer etkili kişiler

Başvuru yapacak kullanıcılar ayrıca bağlantılar ve diğer destekleyici materyaller aracılığıyla kimliklerini onaylayacak. Twitter, yapılan başvuruları hem otomatik sistemle hem de insan incelemesi süreçleriyle en kısa zamanda yanıtlandırmaya çalışacağını belirtti.

Açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'daki tarihi Surp Sarkis Kilisesi bakımsızlıktan yıkılmak üzere

SONRAKİ HABER

Edremit Demokrasi Platformu’ndan gözaltılar ve asgari ücretle ilgili açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa