19 Aralık 2020 11:06

Maraş Katliamında yaşamını yitirenler 42. yılında Antalya'da anıldı

Antalya Alevi Bileşenleri ve Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri 42. yılında Maraş Katliamında yaşamını yitirenleri andı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antalya Alevi Bileşenleri ve Antalya Emek ve Demokrasi Güçlerinin ortak gerçekleştirdiği basın açıklaması ile 42. yılında Maraş Katliamında yaşamını yitirenler anıldı.

Attalos Heykeli önünde gerçekleştirilen açıklamada basın metnini Hacı Bektaşi Veli Vakfı Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan okudu. Açıklamada katliamlar ile yüzleşilene kadar mücadele edileceği vurgusu yapıldı.

"SALDIRILAR FAİLİ MEÇHUL KALDIĞI SÜRECE YENİSİ EKLENMEYE DEVAM EDECEK"

Nurettin Erdoğan "Bu topraklar Roboski’yi, Suruç’u, Ankara’yı gördü.2016’da Cizre, Diyarbakır, Sur ve Nusaybin'de sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği günlerde bodrumlarda diri diri yakılan 177 sivili, annesinin 3 gün derin dondurucuda sakladığı sokakta vurulan Cemile Çağırga'yı, yine aynı dönemde Silopi'de vurulan ve cesedi 7 gün sokak ortasında kalan Taybet İnan anayı görmüştür" diye konuştu. Tüm katliamların hesabı sorulup, sorumluları yargılanmadıkça ülkeye adalet, barış ve demokrasinin gelmeyeceğini ifade eden Erdoğan, “Bu saldıranlar faili meçhul kaldığı sürece yenileri eklenmeye devam edecek” dedi.

Laik, tam bağımsız ,demokratik, özgür bir ülkede eşit haklarla, eşit koşullarda, barış içinde, bir arada yaşama inadından vazgeçmediklerini dile getiren Erdoğan, "Demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yeşermesini istediğimiz bu coğrafyada katliamlarla yüzleşmenin şart olduğunu düşünüyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da il sağlık müdürü ve hastane başhekimi Kovid-19'a yakalandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan, 2023'ün "Cumhur İttifakı için yeni bir zafer yılı olacağını" iddia etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa