19 Aralık 2020 11:17

Erdoğan, 2023'ün "Cumhur İttifakı için yeni bir zafer yılı olacağını" iddia etti

Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit-Akyazı kesiminin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 Cumhur İttifakı için yeni bir zafer yılı olacaktır" dedi.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katıldığı törenle Kuzey Marmara Otoyolu'nun İzmit-Akyazı kesimi kullanıma açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için üretmeye ve mücadele etmeye devam edeceklerini iddia ederek, "Cumhur İttifakı konusunda başta Sayın Bahçeli olmak üzere ülkemiz için tüm gerekenleri yaptık. Adı 'millet' olan ancak zillet içinde olan, PKK terör örgütüyle iç içe olanlara sesleniyorum; 2023, Cumhur İttifakı için yeni bir zafer yılı olacaktır" dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun İzmit-Akyazı arasında kalan 6'ncı kesimi, Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Akyazı kavşağında düzenlenen törenle açıldı. Video konferansla törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlar ve ürünler ülke içerisinde bir yere hızlı şekilde ulaşamıyorsa, orada kalkınma ve refah olmaz. Türkiye uzunca bir süre bunun sıkıntısını yaşamıştır. İktidara geldikten sonra bölünmüş yol uzunluğumuzu 28 bin kilometreye çıkardık, otoyol uzunluğunu neredeyse ikiye katladık. Sadece ulaştırma yatırımları için 18 yılda 880 milyar TL'nin üzerinde kaynak kullandık. Demiryollarında ülkemizi hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdık. İnşallah önümüzdeki yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattımızı açıyoruz. Ülkemizdeki tren yollarının neredeyse tamamını yeniledik. Havayolu ve liman yatırımlarıyla ülkemizi öne çıkarma hedefindeyiz. Hala devam eden yatırımlarla ülkemizi pandemi süresi sonrası üretim merkezi haline getirmeye çalışmaktayız. Asıl büyük atılımı önümüzdeki dönemde bekliyoruz, ülkemizin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirdikçe adımlarımızı daha kolay atmaya başladık" dedi.

MİLLET İTTİFAKI İÇİN "ZİLLET İÇİNDE OLAN" İFADESİNİ KULLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terör örgütlerini kullanmaktan darbe girişimlerine, siyasi ve yaptırım hareketlerini denediler, ancak bunda başarılı olamadılar. Dayatmayla, ayak oyunlarıyla ülkemize diz çöktürme hayalinde olanlara sesleniyorum, sizleri hayal kırıklığına uğratacağız. Nice badireleri atlatmamıza vesile olan bu kardeşlik iklimine sıkı sıkıya sahip çıkıyoruz. Türkiye'nin bir cendere içerisine sokulmasına milletimiz izin vermeyecektir. Eser ve proje konusunda herkesle çekişmeye hazırız, ancak bunun dışındaki hiçbir tartışmanın ülkemize faydası olmadığını düşünüyor ve vaktimizi burada olduğu gibi yatırımlarımıza ve takibine ayırıyoruz." 

Türkiye için üretmeye ve mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Dün TBMM'de 2021 bütçemiz kabul edildi. Bu vesileyle her aşamada bütçeye katkı veren tüm milletvekillerine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı konusunda başta Sayın Bahçeli olmak üzere ülkemiz için tüm gerekenleri yaptık. Adı 'millet' olan ancak zillet içinde olan, PKK terör örgütüyle iç içe olanlara sesleniyorum: 2023 Cumhur İttifakı için yeni bir zafer yılı olacaktır" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Maraş Katliamında yaşamını yitirenler 42. yılında Antalya'da anıldı

SONRAKİ HABER

SGK, Kovid-19'un meslek hastalığı sayılmasına dair işlemler için süreci başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa